Duplikációk keresése a Vault segítségével

Sok tervező és gyártó cég munkája során jelentenek problémát a duplikált komponensek. Az új projektek során megtervezett alkatrészek és részegységek között könnyen előfordulhatnak olyanok, amilyenek a régebbi munkák során egyszer, vagy rosszabb esetben már többször is meg lettek tervezve és le lettek gyártva, hiszen több tíz vagy százezer fájl között nehéz nyomon követni az ismétlődéseket.

A meglévő adatok felhasználásával rengeteg időt és energiát lehet megtakarítani, mert jó esetben a 3D modell mellett rendelkezésre áll a komplett terv- és gyártási dokumentáció is.

Ezeknek a tervezés során előforduló ismétlődéseknek a kiküszöbölését segíti a Vault duplikáció keresője, ami jelenleg csak a Professional verzióban érhető el. A konfiguráció nagyon könnyű, csak meg kell adni azt a mappát, amelyen belül ellenőrizni kell a modelleket és ezt követően a rendszer automatikusa el is indítja a fájlok indexálását és a keresést. A feladatot a Job Server végzi a háttérben adott időközönként és az eredményről folyamatosan frissülő riportot készít. Az új fájlokat, feltöltés során azonnal indexálja és feldolgozza a szoftver, így a beállítást követően már csak a kiértékelés eredményét kell ellenőrizni.

A duplikációk keresésének eredményéről készülő riportban a szoftver az ismétlődéseket csoportokba rendezve jeleníti meg. Minden egyes csoportban megtalálható az egyező fájlok listája a fájlok nevével, rajzszámával és könyvtárával, valamint az is látható, hogy melyik fájl hány helyre épül be, így könnyebb eldönteni, hogy melyik maradjon meg és melyek legyenek lecserélve.

A keresési funkció az Inventorból is elérhető, viszont a Vault beépülő moduljához tartozik, ezért a használatához be kell jelentkezni a Vaultba. A kereséshez ki lehet jelölni a vizsgálandó fájlokat egyesével, vagy egy komplett összeállítás megadása esetén annak minden elemét megvizsgálja a szoftver.

A Vault klienshez hasonlóan az Inventorban is csoportosítva jelennek meg az egyforma alkatrészek a beazonosításhoz szükséges információkkal együtt, valamint ugyanitt elvégezhető egyúttal a kiválasztott elemek cseréje is.

A Vault a folyamatosan fejlődő szolgáltatásainak köszönthetően egyre inkább nélkülözhetetlen része lesz a tervezési és gyártási folyamatnak, mert a segítségével összehangolt munka és a dokumentáció megfelelő kezelése rengeteg időt és költséget takarít meg.

Olvassa el további cikkeinket is a témában!


A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési, automatizálási és tervadat-kezelési megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. Ismerje meg az Autodesk termékinnovációs platformját!

A nagyobb innováció lehetővé tétele a dolgok készítésének jövőjében együttműködést, testreszabást, rugalmasságot és összekapcsolhatóságot igényel. A termékinnovációs platform minden alkalmazást, tudást, adatot és eszközt egyetlen rendszerbe központosít, egyesítve a folyamatokat a termékek tervezése, fejlesztése, gyártása és támogatása érdekében.

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő
+36 30 559 0497 | +36 1 273 3416
attila.farkas@arkance-systems.com
Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó
+36 30 370 9125 | +36 1 273 3417
laszlo.radnai@arkance-systems.com
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com