Megjelent az Autodesk Inventor 2022.2 frissítés, amely a vázlatkészítéstől és alkatrész-modellezéstől kezdve az összeállításokig, rajzokig és az általános teljesítményig terjedően tartalmaz fejlesztéseket és frissítéseket

Tekintsük át a frissítés újdonságait!

Ha még nem ismerné: a pontos szöggel való elforgatásra szolgáló parancs lehetővé teszi, hogy a modelleket a megadott szöggel, bármelyik irányba elforgassa. Ez nagyon hasznos a menteni kívánt nézetek pontos szögének megtalálásához.
Az interaktívabb használathoz mostantól nagyítást és eltolást is végezhet a parancs aktív állapotában, így gyorsabban megkaphatja pontosan ugyanazt a nézetet az egyes modellek esetében.

Korábban a részegység-létrehozási eszköz többtestes szilárdtestek és vázlatok kombinációjából tette lehetővé asszociatív összeállításfájlok létrehozását. Az Autodesk Inventor 2022.2-ben mostantól felületeket is kijelölhet a kiválasztási folyamat során.
A frissítés fejlesztéseinek köszönhetően nem látható testeket is kiválaszthat a böngészőből. Mostantól több adatot használhat fel az asszociatív modellezési megoldások során.

Amikor egy alkatrészfájlban új szilárdtesteket vagy felületalapú testeket hoz létre, szerkesztheti a test nevét a tulajdonságpanelen. Ez a név jelenik meg a szilárdtestek vagy felületalapú testek mappájában. Ez különösen hasznos, ha ezeket a testeket más alkatrészek vagy összeállítások előállításához kívánja használni.

Inventor 2022.2 frissítés

Mostantól többcellás kijelölést végezhet a darabjegyzék oszlopaiban, és több cellát is módosíthat egyszerre. Ezzel időt takarít meg a darabjegyzékcellák egyesével való módosításához képest.

Ablakos kijelöléssel mostantól több rajzi nézetre egyszerre fel lehet helyezni az összes középpontot.

Ha származtatott alkatrész-munkafolyamatokat használ a geometria létrehozásához, mostantól már közvetlenül az összeállításból is megnyithatja az alap komponenst úgy, hogy a jobb gombbal rájuk kattint a böngészőben, majd az alaprészegység megnyitása lehetőséget választja (a modellezési nézetnek aktívnak kell lennie).

Számos fejlesztés történt az iLogic-környezet esetében. Ezek közül kettő közvetlenül az Idea Station fórumról származik. Lehetővé tették több iLogic-szabály kiválasztását olyan műveletek elvégzéséhez, mint a futás letiltása és az újragenerálás, illetve új szabályrészletszűrési lehetőségeket adtunk hozzá a szabályszerkesztési párbeszédablakhoz.

Inventor 2022.2 frissítés

Az új és továbbfejlesztett fordítók megkönnyítik a nem natív adatok kezelését és az azokkal való együttműködést, többek között az NX-, JT-, STEP- és DWFX-exportálási műveletek esetében.

Forrás: Autodeskblog

Inventor tippekért olvassa korábban megjelent blogbejegyzéseinket >>>


Az Inventor 2022 újdonságairól április 9-én tartottunk nagy sikerű online előadást.

Ne hagyja ki a lehetőséget és nézze meg felvételről webinárunkat, ahol áttekintést kaphat az Inventor 2022-ben megjelent számos újsonságról!

A rögzített webinár megtekintése Youtube csatornánkon >>>Tanuljon iparági szakértőnktől és sajátítsa el az Autodesk Inventor 2022 szoftver profi használatát az alapoktól a speciális haladó szintig.

Lépjen most, hogy munkájában is szintet léphessen! Jelentkezzen 5 napos intenzív alapozó tanfolyamunkra!

További információ és jelentkezés a tanfolyamra >>>


Reméljük, hogy a fenti példa meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat.
Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

 

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó
+36 30 559 0497 | +36 1 273 3416
attila.farkas@arkance-systems.com