20+ tipp és trükk az additív megmunkáláshoz a Fusion 360-ban

Számos újdonság és frissítés jellemzi a Fusion 360 additív modult, kezdve az FFF (szálhúzásos) technológiától a fémporos nyomtatáson át az additív szimulációt is érintve.

A sok frissítés közepette, arra gondoltunk, hogy érdemes lenne időről időre áttekinteni a Fusion 360 additív modulhoz kapcsolódó angol nyelvű, az Autodesk University weboldalon megtalálható oktató videókat és tippeket. Lentebb található a tananyagok listája, beleértve egy-egy rövid összefoglalót az adott tananyagban érintett témákról, így segítve a könnyebb eligazodást.

Additív gyártás kezdőknek

100 dolog, amit minden kezdőnek tudnia kell a Fusion 360-ban

Sürgősen el kell kezdeni a projektjeit, de nincs ideje a mélyreható additív modulról szóló oktató videókhoz? Ne is keressen tovább, itt megtalálja a legfontosabb tudnivalókat!

Fusion 360 és a 3D nyomtatás – Tippek és Trükkök a sikeres munkafolyamatokhoz

Ha még csak most kezd ismerkedni a Fusion 360-al, ez a gyors alapozó tananyag segít átlátni az additív megmunkálás alapjait és megmutatja, hogyan teheti meg az első lépéseket a Fusion 360 additív munkakörnyezetben.

5 ipari 3D nyomtatási módszer összehasonlítása: MJS, SLS, FDM, SLA, DLS

Egy gyors alapozóra lenne szüksége, hogy az egyes additív gyártási technológiáknak milyen előnyei vannak? Nem emlékszik mi a különbség a MJF és DLS között? Ez az oktatóanyag lefedi ezeket a témákat és kitől lenne érdemesebb tanulni, mintsem Greg Paulsen-től a Xometry mérnökétől, aki számos előadást tartott már a témában.


Ne feledje! 2022. január 20-án 10 órától tartandó online előadásunkon megismerheti a Fusion 360 additív gyártási környezetének működését, valamint annak előnyeit. A webináron való részvétel ingyenes, csak előzetes regisztráció szükséges.
További információ a webinárról >>>


Alkalmazáselmélet

PPE 3D nyomtatás: arcmaszk készítés 3 perc alatt

Szeretne egy átfogó képet látni arról, hogy egy ötletet a megvalósításig hogyan lehet kivitelezni az additív gyártási folyamatban? Nézze meg Elizabeth Bishop előadását és engedje, hogy gondolatai szárnyra kapjanak.

Hogyan tervezzünk egy alkatrészt fémnyomtatáshoz?

Fémnyomtatással foglalkozik? Nézze meg ezt a leckét és szerezzen ismereteket arról, hogy milyen módosításokat kell elvégeznie a 3D modellén, hogy az alkalmas legyen a fémnyomtatás munkafolyamatához!

A tervezés additív gyártásra optimalizálva

Szeretné tudni, hogyan optimalizálhatja a termék súlyát, tulajdonságait, vagy csak szeretne néhány tippet arról, hogy hogyan kell olyan terméket tervezni, amelyet 3D nyomtatni szeretne? Nem kell tovább keresgélnie.

Tervezzen egy éjszakai napelemes izzót 60 perc alatt

Szeretne látni egy gyakorlati megoldását egy ilyen feladatnak, megfontolva az additív gyártási szempontokat? Ez a lecke bemutatja, hogyan kell megtervezni a búrát, hogyan dolgozhat a Fusion 360 elektronikai tervezési felületén és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni FFF nyomtatásnál.

Additív gyártás: Autodesk-es megközelítés

Ezen az előadáson megvizsgáljuk és demonstráljuk, hogy a tervezés az additív gyártáshoz, a generatív tervezés és az integrált CAM modul a Fusion 360 szoftverben, hogyan segíti vállalkozását az additív gyártási munkafolyamatainak optimalizálásában. Szemügyre vesszük a követelményeket, áttekintjük a piacon elérhető additív gyártó gépeket és a két egymást kiegészítő szoftver a Fusion 360 és a Netfabb hogyan alkalmazható az additív gyártási munkafolyamatában és hogyan segít Önnek leküzdeni az akadályokat. Betekintést nyerhet a különféle funkciók és együttműködést segítő eszközök és technológiák világába, úgy mint a CAD és az additív gyártás, 3D nyomtatás. Megmutatjuk a legjobb módszereket és stratégiákat, amiket additív gyártás során érdemes használni.

Haladó additív gyártási megoldások munkafolyamata a Fusion 360-ban

Az additív gyártó munkaterületen, a Fusion 360 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megtervezzék és legyártsák az alkatrészeiket, akár fémporos vagy szálhúzásos nyomtatással. A fém poros nyomtatás (például SLM vagy DMLS) és a szálhúzásos nyomtatás munkafolyamata még sok Fusion 360 felhasználónak meghatározhatatlannak tűnik.

Az FDM nyomtatás és a Fusion 360

Ebben a tanagyagban áttekintést kap a hagyományos tervezési és modellezési folyamat limitjeiről, majd megtanulja, hogy hogyan lehet,mérnöki szempontokat figyelembe véve elkészíteni a modellt. Megismerheti, hogy hogyan befolyásolják az FDM 3D nyomtatási megoldások a terveket, és ehhez hogyan kell alkalmazkodni.

Hogyan kapcsolódik a generatív tervezés, a terv optimalizálás és a tervezés additív gyártáshoz?

Ebből az oktatóanyagból a tervezés az additív gyártáshoz alapjairól, korlátairól, anyag tulajdonságainak változásairól, a tervezés hatásairól és a mechanikai fáradtság, mint tervezési paraméterekről tudhat meg többet.

Tervezés az additív gyártásra optimalizálva

Ebből az oktatóanyagból megtudhatja, hogyan kell módosítani a meglévő terveket, hogy optimális legyen az additív nyomtatási folyamat. Felfedezheti, hogy milyen a helyes és helytelen módja az alkatrész súlyának redukálására és az alkatrész orientálásától függően, hogyan változhat a nyomtatási minőség. Továbbá, hogyan kerülhetőek el a nyomtatási hibák, mielőtt még nekiállna nyomtatni.

Additív Gyártás elmélet

Additív gyártás: A döntő tervezési megoldások figyelembevétele és alkalmazása

Szüksége lenne egy alapozó ismeretekre a legjobb módszerekről additív gyártáshoz való tervezésnél? Szeretne néhány tippet a generatív tervezéshez? Ez a bemutató segíteni fog Önnek.

A nagyméretű alkatrészek additív gyártási korlátja

Nagy méretű alkatrészek gyártását tervezni? Úgy értve, hatalmas? Amihez nagyméretű nyomtatóra is van szüksége? Ne keressen tovább, Adam Day a bostoni Autodesk Technology Center mérnöke megmutatja a legjobb gyakorlatokat, amelyekkel a legtöbbet hozhatja ki a nagyméretű alkatrészei nyomtatása során!

Út az agilis megmunkáláshoz a Fusion 360 segítségével

A megmunkálás világa folyamatosan változik. Tervezőknt, mérnökként és gyártómérnökként sokkal agilisabbnak kell lennünk, mivel az ügyfeleink vásárlási és felhasználási szokásai is folyamatosan változnak. A fogyasztók már nem elégedettek a tömeg cikkekkel, egyre inkább személyre szeretnék szabni a termékeket, amiket vásárolnak. Hogyan legyünk versenyképesek úgy, hogy a fogyasztóknak mégis egyre több választási lehetőséget kínálunk? Ezzel a problémával foglalkozunk már több, mint 2 éve. Megtudhatja, hogy egy kis Új Zélandi start-up-nak, hogyan segített a Fusion 360. Keményen dolgozunk azon, hogy nem a csak a meglévő, de a leendő ügyfeleinket is bevonjuk a termék tervezés és fejlesztés folyamatába és egy olyan termékkel tudjuk őket kiszolgálni, ami megfizethető áron érhető el. Ezen az előadáson érintünk néhány aktuális kihívást és megoldásokat mutatunk rá, amivel az agilis megmunkálást és az ipar 4.0-hoz való alkalmazkodást megkönnyíthetjük Önnek.

Tervezés a digitális gyártáshoz (DfDM): Fókuszban az additív gyártás (DfAM)

Elfogad néhány jelentős tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan tervezhet hatékonyabban additív gyártáshoz és digitális gyártáshoz? Itt egy átfogó képet kaphat ezekről a You3dit alapítójától.

Generatív tervezés és additív gyártás

Generatív tervezés és additív gyártás: dolgozz és játssz

A generatív tervezés és additív gyártási technológiákból nem lehet egyszerű kihozni a maximumot. Nézze meg ezt a mesterkurzust, hogy felgyorsítsa ezt a folyamatot.

Additív gyártás: a döntő szempontok megértése és alkalmazása

Szüksége van egy alapozó oktatásra a legjobb additív gyártási tippekről és trükkökről?  Továbbá a generatív tervezés is érdekli? Ne is keressen tovább!

A mikor és miértje a generatív tervezésnek a Fusion 360-ban

A projektjeiben használna generatív tervezést? Nézze meg ezt a videót!

Generatív tervezés áttekintése termék tervezőknek

A generatív tervezés egy rendkívül előnyös megoldás sok iparágban. Ahhoz, hogy elkezdje használni, elengedhetetlen néhány dolog ismerete, hogy biztosan a legtöbbet tudja kihozni a technológiából. Ez a lecke bevezet a tervezési folyamatokba, így hatékonyan fogja tudni alkalmazni a generatív tervezés alapelveit.

Műtéti implantátumok készítése generatív tervezéssel: A jövő megoldása a törésekre

Orvosi projekteken dolgozik? Ez az előadás Önnek szól.

Generatív tervezés mesterkurzus

Mesterkurzus a mestertől, Matt Lemay.

Fenntartható alkalmazások

Hogyan segít a Fusion 360 abban, hogy ne csak költséget takarítson meg, de óvja is környezetét és Földünket?

A tervezés során a fenntarthatóságot gyakran nem egyszerű megoldani, ráadásul az additív gyártásnál ez még nehezebb. Ezen a mesterkurzuson, Autodesk szakértők fogják Önt végig kísérni, hogy a legtöbbet hozza ki ötleteiből.

Készen áll arra, hogy tudását megmérettesse? Töltse le a Fusion 360-at (ha eddig még nem tette meg) és emelje egy új szintre additív gyártását!


Fusion 360 promóció 2022. január

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 
Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com