AutoCAD LT + fém = kézzel készített művészi táskák

Inspiráció: New York City, East Village

Harminc évvel ezelőtt New York City East Village nevű része határozottan szürkébb és iparibb jellegű volt. Wendy Stevens itt lakott, művészekkel töltötte az idejét, mindeközben egy éjszakai szórakozóhelyen dolgozott – és ebből az egyvelegből alakult ki művészi vágya: lemezből kézitáskákat készíteni.

Mivel nem volt tapasztalata fémmegmunkálással, Wendy elhatározta, hogy kitanulja a szakmát – beszerezte a felszereléseket, és a vele egy épületben lakó vízvezeték-szerelőktől kért tippeket. Egy idő után kézzel készített táskái – szó szerint – művészi alkotásokká váltak, amelyeket múzeumokban és a Vogue magazinban is bemutattak.

Wendy Stevens kézitáskái: A Leopard Tote, a Chestnut Bag és a Baguette. A képek Wendy Stevens tulajdonai.

1997-ben elhagyta New York Cityt, és vidékre, Pennsylvaniába költözött, ahol egy átalakított pajtában építette fel stúdióját és a vállalkozását. A 12 évvel ezelőtti szörnyű tűzesetig alapszintű technológiát használt. A tűz az egész műhelyt felemésztette, benne minden fém sablont, amelyet Wendy az évek során maga kovácsolt; soha nem készített hozzájuk rajzokat. Miközben Wendy az üzlet újraindításán fáradozott, találkozott egy férfival, aki saját fotókémiai megmunkálással foglalkozó vállalatát vezette, ahol lemezalkatrészeket maratott (és ma már Wendy fémjeit maratja). A férfi kíméletlenül szembesítette Wendyt a valósággal.

„Egyetlen pillantást vetett a munkámra, és azt mondta: Kénytelen leszel rajzokat készíteni. Én ugyanis nem csinálom meg helyetted. Ezt azonnal leszögezte – meséli Wendy. – Ez elsőre arculcsapásként ért, de a férjem azt mondta: Teljesen igaza van. A terveid olyan különlegesek, hogy muszáj megrajzolni őket.”

Digitális szemléletmód: AutoCAD LT

Teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy ideje nyitni a technológia felé. Wendy beiratkozott egy online AutoCAD LT-képzésre, utánanézett az egyéb elérhető forrásoknak, és az egyik helyi egyetemhez fordult segítségért, hogy elsajátítsa a szoftver használatát. Egy éven belül teljesen digitalizált forrásokkal helyettesítette az elégett sablonokat – valamint egészen új szemléletmód rajzolódott ki a vállalkozásában is.

Wendy Stevens csipkés kézitáska az AutoCAD-ben rajzolva; a fotómaratott sablondarabok és az elkészült Lace Clutch kézitáska. A képek Wendy Stevens tulajdonai.

Wendy továbbra is kézzel, egy hajlítóprés, egy sor mángorló, egy kézi élhajlító és egy kisebb kéziszerszám-készlet segítségével formálja meg a táskákat.

A kép Wendy Stevens tulajdona.

Az AutoCAD LT lehetővé tette számára, hogy olyan új darabokat tervezzen, amilyeneket azelőtt nem tudott. A fémek fotómaratása teljesen átformálta Wendy munkáját. Ma már több mint 140 kézitáskaterve van AutoCAD LT-ben.

Wendy Stevens kézitáskái. A képek Wendy Stevens tulajdonai.

„Az összes táskaprofilt kézzel vágtam ki, majd kézzel lyukasztottam az összes szegecsfuratot – meséli Wendy. – Mivel precíznek kell lennem, milliméter pontossággal dolgozom. Ezelőtt rengeteg időt elvett a furatok és a lyukak kivágása és kiszúrása. Ma már viszont, amint elkészülök a tervvel az AutoCAD LT-ben, és a rajz alapján elkészül a fotómarató sablon, megrendelhetem az anyagot a maratótól, aki szerelésre kész darabokat küld nekem. Az alkatrészek maratása rendkívül hatékonnyá tette a munkát. Őszintén szólva ehhez képest a korábbi munkamódszerem középkori. Most már mindent előre eltervezek.”

Forrás: Autodesk


Használja ki Ön is és dizájner csapata az újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket és az általunk nyújtott képzéseket, amelyek új szintre emelhetik cége kreatív tervezési és gyártási hatékonyságát! Számoljon velünk, és válassza megoldásainkat is az aktuális állami pályázatokon! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére.

Black Friday és Cyber week kedvezmény 2021

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó