Új iLogic fejlesztések

Az iLogic környezetben, az Inventor 2019 részét képező új fejlesztésekkel jobban szabályozhatók a modellek, és ez egy újabb érv, hogy ez felkerüljön az új fejlesztések képzeletbeli dobogójára. Íme az új iLogic fejlesztések leírása:

Az összeállításokon végzett kezelési műveletekkel új részegységek és kényszerek rendelhetők az összeállításhoz, illetve azok módosíthatók és törölhetők:

  • Components.Add: Komponens hozzáadása
  • Components.AddiPart:  iPart komponens hozzáadása.

Új iLogic- függvények különböző típusú kapcsolatok, kiosztások és kényszerek készítéséhez az iLogic szabályok alapján. Az aktuális állapot rögzítésére újabban egy új függvény került bevezetésre:

  • Aktuális állapot rögzítése (Components.Add) Rögzíti, a kijelölt részegységek állapotát az Add művelettel. Ez a parancs a kapcsolódó kényszereket nem veszi figyelembe.
  • Aktuális állapot rögzítése (Components Constraints.Add) Rögzíti a kijelölt részegységek és a kapcsolódó kényszerek állapotát az Add művelettel.
  • Aktuális állapot rögzítése (Constraints.Add) Rögzíti a kijelölt kényszerek állapotát az Add művelettel. Csak akkor érhető el, ha a fájl már tartalmaz kényszert.
  • Aktuális állapot rögzítése (Patterns.Add) Rögzíti a kijelölt kiosztás állapotát. Akkor érhető el, ha a fájl tartalmaz összeállítási kiosztást.
  • A szabályszerkesztő Modell fájában több részegység is kijelölhető és rögzíthető. Ha a részegységek közötti kényszereket is rögzíti, a rendszer gondoskodik arról, hogy mindegyik kényszer rögzítése csak egyszer történjen meg.

A felületek és élek elnevezhetők, és létrehozhatók olyan szabályok, amelyek a kényszereket közvetlenül az elnevezett felületekhez vagy élekhez kapcsolják. További információkért lásd a súgót.

Az új iLogic fejlesztések eredményeként a függvények mostantól megtalálhatók a súgó „iLogic API” szakaszában.

Az alábbi, magyar felirattal ellátott videó részletesen bemutatja, ahogy az iLogic új összeállítási funkcióinak segítségével a mérnökcsapat egyszerűbben konfigurálhat személyre szabott termékeket:

…folytatjuk.

Farkas Attila
CAD rendszermérnök, Inventor specialista
farkas@varinex.hu

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu