Minden, amit a Fusion 360 3Dconnexion SpaceMouse integrációjáról tudni kell

3dconnection spaceMouse compact

Ha még nem ismeri a SpaceMouse-t, olvassa el cikkünket, hogy megtudja, hogyan lehet használatával hatékonyabbá tenni a CAD/CAM-munkafolyamatot!

Mi az a SpaceMouse, hogyan működik, és miért lehet a tervezők és mérnökök hasznára?

A SpaceMouse egy hat szabadságfokú beviteli eszköz, amely lehetővé teszi a tervezők és mérnökök számára, hogy javítsák hatékonyságukat és sebességüket a kényelmesebb és gyorsabb kezelhetőségnek köszönhetően. A felhasználók egyszerre mozgathatják, nagyíthatják és elforgathatják 3D-s nézetüket, mintha a tárgyat a kezükben tartanák. Ez a folyamat felszabadítja a másik kezüket. Lényegében gyorsabbá teszi a felhasználókat, kényelmesebbé teszi a munkát, és élvezheti a 3D-s navigációt.

Melyek a SpaceMouse kedvenc funkciói?

Elsődleges funkciója, hogy intuitívan, gördülékenyen, szórakoztatóan használható navigációs élményt nyújt. A SpaceMouse mélyebb tervezési élményt ad, mert elkerülhető a hagyományos beviteli eszközök részéről megkövetelt felesleges navigáció.

A SpaceMouse segédgombjainak használata navigálás közben, miközben egérrel kattint olyan irányítást és visszajelzést ad, amely nélkül már el sem lehet képzelni a munkát. A funkcióbillentyűk segítségével gyorsabban hajthatóak végre a parancsok. Ez nagyban hozzájárul a munkafolyamat egyszerűsítéséhez és felgyorsításához.

Íme néhány példa, amikor a SpaceMouse segítséget nyújthat a tervező vagy mérnöki munkafolyamatban

Ilyen lehet például a metszeti nézetnél. A Fusion 360 felhasználói gyorsan átválthatnak normál nézetre, majd zárolhatják a forgástengelyt. Ezt egyetlen gyors érintéssel teheti meg a SpaceMouse Enterprise dedikált gombjával a navigációs eszköz jobb oldalán.

3dconnection spaceMouse wireless
3Dconnexion SpaceMouse Wireless. Kép: 3Dconnexion

Ez a művelet lehetővé teszi a metszet mentén a pontos és egyszerű mozgatást anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy a modell szögben elmozdul a parancsok végrehajtásakor. Ezzel a felhasználók gyakran találkoznak és próbálják elkerülni, mert manuálisan elég nehézkes feladat.

A forgatási zár váltható, amikor csak szükséges. Ez a tervezési folyamatot egy új szintre emeli, amely más beviteli eszközöknél nem tapasztalható meg.

Mi teszi a Fusion 360 SpaceMouse integrációját értékessé? Miért lehet ez segítség a tervezők és a mérnökök számára?

A Fusion 360 mérnöki csapata remek munkát végzett a teljes integráció megvalósításával. Ez az új megvalósítás nem csupán az előző verzió átalakítása. Új módszerrel változtatta meg a navigációs paradigmát. Az eszköz kiemelkedő 3D-s teljesítményt nyújt, ami a Fusion 360-ban már a kezdetektől nyilvánvaló. Az eredmény nagymértékben jobb navigációs élményt nyújt felhasználóknak.

A Fusion 360-ban számos nagyszerű navigációs funkció fedezhető fel a 3Dconnexion SpaceMouse eszközeink segítségével. Két funkciót emelünk ki:

  • navigációs mód váltása
  • dinamikus környezetváltás

Mostantól válthat a Fusion 360 navigációs üzemmódjai között, és válthat az úgynevezett „objektum” mód között (úgy viselkedik, mintha a tárgy a kezében lenne) és a „kamera” mód között (úgy viselkedik, mintha kamerán keresztül nézne). Ez a funkció segíti a felhasználókat, hogy hatékonyabban kezeljék modelljeiket.

Egy másik nagyszerű funkció, amelyet a tervezők és a mérnökök is figyelemre méltónak találnak, a SpaceMouse környezetérzékenysége. Ez a párosítás tökéletes egy robusztus, parancs- és környezetgazdag alkalmazásnak, mint például a Fusion 360. A Fusion 360 mostantól támogatja az összes parancs közvetlen hozzárendelését a 3Dconnexion gombokhoz, teljes testreszabhatósággal.

Ezek a parancskészletek dinamikusan változtathatóak a felhasználó aktuális feladatától függően. Például amikor a Solid és a Sheet Metal lap között vált, a SpaceMouse és az új Scout billentyűzet gombjaihoz társított parancsok automatikusan frissülnek. Ez azonnali hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt parancsokhoz.

Készen áll arra, hogy megtapasztalja egy integrált CAD/CAM rendszer használatát SpaceMouse-al? Próbálja ki még ma a Fusion 360-al! Kérjen ajánlatot kollégáinktól!


Olvasson további tippeket Fusion 360 blog oldalunkon!


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Rieth Benjámin
Értékesítési tanácsadó