Autodesk Vault 2020 újdonságok

Az Autodesk Vault 2020 hatékony terv-újrafelhasználási és dokumentációs képességekkel segíti a felhasználók munkáját, akik ezáltal kiküszöbölhetik az ismétlődő feladatokat, így több figyelmet szentelhetnek az értéknövelő tevékenységekre. Emellett az infrastruktúra- és építőmérnöki piacon tevékenykedő Vault-ügyfelek kétirányú kapcsolatot létesíthetnek a BIM 360 platformmal a kibővített projektcsapatokkal való gördülékeny együttműködés érdekében.

Vegyük sorra az újdonságokat!

A tervek újrafelhasználása

A Terv másolása funkció az új fájlok automatikus létrehozásával és a terv elemeinek összekapcsolásával segíti a terv-újrafelhasználás automatizálását. A Terv másolása a Vault legszélesebb körben használt funkciói közé tartozik, a tavalyi évben a visszajelzési közösségen belül végzett felmérések szerint pedig sok ügyfél használhatósági és visszajelzési fejlesztésekkel szeretne találkozni a másolási folyamat során.

Az elmúlt évben az Autodesk fejlesztő csapata számos ügyféllel dolgozott együtt a Terv másolása funkció átalakításán azért, hogy egy könnyen használható eszközt hozzanak létre. A Terv másolása mostantól nemmodális párbeszédpanelként működik, amely a másolat beállítása közben hasznos információkhoz biztosít hozzáférést a felhasználó számára. Könnyedén visszanavigálhat a modellhez, ha a Vault kliens fő listájában kiválasztja a fájlt, majd az új Ugrás a forrásra vagy az Ugrás a célmappára parancsra kattint a másolási művelet befejezése után. A Terv másolása párbeszédpanel mostantól megnyitva maradhat, miközben a Vault kliensben más parancsokat használ. Ezek a módosítások jelentősen megkönnyítik a beállítást, a másolást és a másolt elemek ellenőrzését. Emellett számos egyéb módosítást hajtottak végre, hogy több visszajelzést biztosíthassanak a felhasználók számára a másolási folyamat során:

  • A rendszer egy rajz- és bemutatófájlokhoz tartozó új dokumentációs mappát társít a szülőfájlhoz.
  • A fő nézetben mappa- és listanézet is választható.
  • Beállíthatja a számozási sémát a főlistában szereplő fájlokhoz.
  • Elvégezheti a fájlok előzetes hibaellenőrzését a másolási folyamat előtt.
  • Az új Elágazás másolása paranccsal a mappaszerkezet fenntartható a másolási folyamat közben.
  • A Keresés és csere funkció fejlesztéseit beépítettük a főlistába.
Az alábbi angol nyelvű videóban áttekintést kaphat a Vault 2020 ezen funkciójáról:

Összefoglalva: Az Autodesk Vault 2020 Tervek másolása funkciója jelentősen könnyebbé teszi a mérnökök számára, hogy pontosan azokat az elemeket másolják, amelyekre szükségük van, és lehetővé teszi a meglévő tervadatok hatékony újrafelhasználását, ezzel pedig időt és pénzt takaríthatnak meg.

autodesk vault 2020

Tervdokumentáció

Számos vállalat 2D PDF-fájlokat használ a különböző részlegek közötti kommunikációhoz. A Vault 2019-ben volt először lehetőség a PDF-fájlok kiadási folyamat közbeni automatikus létrehozására. Az Autodesk Vault 2020 mostantól több lehetőséget biztosít a PDF-fájlok hatékony felhasználására a tervezési folyamat során.

A felhasználók mostantól igény szerint hozhatnak létre PDF-fájlokat a Vault kliensben anélkül, hogy meg kellene nyitniuk a CAD-alkalmazást. A PDF-létrehozási folyamat szinkronizálja a forrásfájl és a PDF-fájl életciklus-állapotát és revízióját. A Vault 2020-ban emellett bármely életciklus-állapotátmenet közben létrehozhatók PDF-fájlok, ezáltal a rendszer használata rugalmasabbá válik.

Dinamikusan fejlődő, fiatalos csapatunkba keressük új munkatársunkat értékesítő, gépészeti területre.
Dinamikusan fejlődő, fiatalos csapatunkba keressük új munkatársunkat értékesítő, gépészeti területre.

Végezetül a 2D PDF-fájlokat a Vaulton kívül is megoszthatja és közzéteheti, hogy a többi résztvevő is hozzáférhessen az adatokhoz. A PDF közzétételi helyeként hálózati megosztásokat vagy bármely egyéb, felhőszolgáltatásokhoz (OneDrive, Dropbox, Box stb.) csatlakozó helyi meghajtót is beállíthat.

Az alábbi angol nyelvű videóban ezen funkció felhasználásáról kaphat bővebb információt:

Az alábbi angol nyelvű videóban ezen funkció felhasználásáról kaphat bővebb információt:

A PDF-fájlokon kívül a Vault 2020 az elérhető rajzok helyének meghatározását is könnyebbé teszi. A rajzok oszlopban lévő Használ tulajdonság segít azonosítani, hogy a modellhez tartozik-e egy vagy több társított rajz. A tulajdonságra keresve a projektben szereplő összes modell listázható, amelyhez nem tartozik rajz. Emellett arról is gondoskodhat, hogy a modellek csak akkor legyenek kiadva, ha rajz van hozzájuk társítva. Ehhez az életciklus-átmenet tulajdonság-ellenőrző funkcióját kell használnia. Emellett az Inventor áttekintőjében azonosíthatja és kiszűrheti a társított rajzzal nem rendelkező összetevőket.

autodesk vault 2020

Gördülékeny belső és külső együttműködés

Kibővült a Vault Professional 2020 Projektszinkronizálás funkciója, mely mostantól támogatja az infrastruktúra- és építőmérnöki piacon tevékenykedő Vault-ügyfeleket. A Projektszinkronizálás funkció kibővítése révén ebben a kiadásban kétirányú kapcsolatot létesíthet a BIM 360 platformmal, amely még gördülékenyebb együttműködést tesz lehetővé a kibővített projektcsapattal.

A Projektszinkronizálás használatával a Vault kliens szelektív adatcserét folytathat a külső beszállítókkal és alvállalkozókkal, méghozzá az e-maileknél magasabb szinten automatizált és biztonságosabb módon. A BIM 360 platformon végrehajtott módosítások megjelennek a Vaultban, és fordítva, így mindenki értesülhet minden újdonságról.

autodesk vault 2020

További előnyök
Az Inventor Csak olvasható módjának támogatása

Az Inventor 2020 mostantól egy „csak olvasható” módot is tartalmaz, amely sokoldalúbb megjelenítési élményt biztosít. Az új csak olvasható mód az Inventor főalkalmazásnak megfelelő navigációs és vizualizációs funkciókat és 3D mérési képességeket kínál, továbbá jobb teljesítményt biztosít nagy összeállítások esetén. A Vault 2020 mostantól egy új konfigurációs lehetőséget is tartalmaz, amellyel az ügyfelek hatékonyabban használhatják ki az Inventor csak olvasható módjának előnyeit. Az elsőként telepített alkalmazástól (a Vault kliens vagy az Inventor Professional 2020) és a rendszeren elérhető szoftverektől függően a fájlokat az Inventor View-ban vagy az Inventor csak olvasható módjában nyithatja meg.

A nyelvváltás támogatása

A Vaultot több országban, számos ügyfél használja, és több nyelvterület felhasználóinak együttműködését segíti. A Vault 2020 kliensben a Vault kliens felhasználói felületének nyelvét a Vault kliens teljesen lokalizált verzióinak telepítése nélkül is megváltoztathatja. A nyelvi csomagokkal az adott nyelvhez tartozó parancsikonra kattintva a felhasználó kiválaszthatja a menükben használt felhasználói felületek, párbeszéd         panelek, súgófájlok stb. nyelvét.

Forrás: Autodesk blog

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Radnai László
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3417
+36 30 370 9125
laszlo.radnai@cads.hu