Új funkciók az Autodesk Fusion 360 CAM szoftverben

A közelmúltban jelentős új képességekkel bővült a Fusion 360 CAM munkaterülete, melyek segítségével felgyorsíthatjuk a CAM programozás munkafolyamatát, és jobb minőségű termékeket gyárthatunk, valamint csökkenthetjük a hibák előfordulásának esélyét. Cikkünkben a két legfontosabb újítást mutatjuk be, az új Flat simító műveletelemet és az új posztprocesszálási ablakot.

Flat simítási stratégia

Az új Flat megmunkálási stratégia jóval nagyobb hatékonyságot nyújt a síkfelületek simításakor. 5 fő előnye van a hagyományos Horizontal stratégiával szemben:

  • felismeri és kikerüli a lekerekített felületeket,
  • felismeri a nyitott zsebeket,
  • támogatja az Avoid/Touch surfaces opciót, amivel egyénileg szabhatjuk meg, hogy mely felületek legyenek megmunkálva vagy kikerülve,
  • lekerekítési opció is van benne, hogy a sarkokon legördüljön a szerszám,
  • Machine Over Holes opció – felület megmunkálása a modellen lévő furatok fölött.

Lekerekített felületek felismerése

A Flat simítási stratégia felismeri a lekerekített felületeket és csak a körülöttük lévő sík területeket munkálja meg, ahelyett, hogy tévesen a síkfelületként értelmezné a lekerekítések csúcsait, ahogy a Horizontal stratégia.

Nyitott zsebek automatikus felismerése

A Flat simítási stratégia felismeri a nyitott zsebeket és a ráállási és leállási mozgások alapértelmezetten kívülről történnek. Ez lehetővé teszi a szerszám élettartamának a meghosszabbítását, valamint az egyenletesebb kapcsolódási szög fenntartását a jobb felületi minőség érdekében.

Avoid/touch surface funkció támogatása

A Flat simítási stratégia támogatja az Avoid/touch surface funkciót, aminek segítségével testreszabható, hogy a megmunkálás mely felületeket kerülje ki vagy épp ellenkezőleg, hogy mely felületeket érintse. Ez jelentősen lecsökkentheti a programozási időt és jobban szabályozhatja a megmunkálás helyét.

Fillet opció (lekerekítés)

Ha a Fillet opció engedélyezve van, akkor a szerszám az oldalfalakat mérethelyesre munkálja meg, de a sarkoknál minden esetben le fog gördülni a szerszám, hogy elkerülje a túl nagy fogást.

Machine Over Holes opció

A Flat simítási stratégia Machine Over holes funkciója lehetővé teszi, hogy a síkfelületen lévő lemodellezett furatok fölötti felületet is megmunkálja a szerszám. Ennek köszönhetően kiküszöbölhetjük a fölösleges kiemeléseket és jobb felületi minőséget érhetünk el.

Megújult posztprocesszálás menü: NC Program

Annak érdekében, hogy egységes legyen a Fusion 360 kezelőfelülete a PC és Mac felhasználók számára, a posztprocesszálás ablaka frissítve lett az NC program parancs ablakára. Az NC program menü egyszerre biztosít lehetőséget az NC kódok posztprocesszálására és ellenőrizhetjük, illetve testreszabhatjuk, hogy mely műveletelemek kerüljenek bele az NC kódba a posztprocesszálás előtt. Az Actions menüben lévő Post process parancs megegyezik a Setup menüben lévő NC Program paranccsal.

Megjegyzés: ha bármilyen problémát tapasztal az NC program ablak használatával a posztprocesszálás során, akkor visszatérhet a korábbi változat ablakához a következő módon:

Preferences > Preview Features > Post Process NC Code with legacy post process dialog

Fontos! Az opciót aktiválni kell.

Amennyiben a Fusion 360 CAM működése közben segítségre van szüksége, hívjon bizalommal!Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó