AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell: tulajdonságok másolása (_MATCH PROPERTIES)

A tulajdonságokat a Tulajdonságok másolása (TULMÁSOL) paranccsal másolhatja át az egyik objektumból a másikba. Másolható tulajdonság lehet a szín, a fólia, a vonaltípus, a vonaltípuslépték, a vonalvastagság, a nyomtatási stílus, az átlátszóság és egyéb speciális tulajdonságok.

  • Kattintson a Kezdőlap > Tulajdonságok panel > Tulajdonságok másolása elemre, vagy írja be a TULMÁSOL parancsot a parancssorba.
  • Jelölje ki a forrásobjektumot, amelyből a tulajdonságokat másolni szeretné.
  • Jelölje ki a célobjektumokat, ahová a tulajdonságokat másolni szeretné, majd nyomja le az Enter billentyűt.


BÓNUSZTIPP: A Tulajdonságmásolás beállításai párbeszédpanelen megadhatja a másolni kívánt tulajdonságokat. Például letilthatja a Szöveg (stílus) tulajdonságot, ha a fóliát szeretné másolni két szövegrész között. A fenti 2. lépés végrehajtása után nyomja le az S billentyűt (Settings, Beállítások). A Tulajdonságmásolás beállításai párbeszédpanelen törölje a másolni nem kívánt tulajdonságok kijelölését, majd kattintson az OK gombra.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 1 273 3417
+36 30 370 9125
laszlo.radnai@cads.hu