AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell – Megjelenítési sorrend (_Draw Order)

A Megjelenítési sorrend paranccsal az objektumok átfedése és megjelenítési sorrendje szabályozható. A megjelenítési sorrendet a „Feliratozások felülre hozása” (_Bring Annotations to Front) és a „Sraffozás alulra küldése” (_Send Hatch to Back) beállításokkal módosíthatja.

A szalag (_Ribbon) kezdőlapján kattintson a Módosítás (_Modify) panel legördülő listájára, és válassza a Megjelenítési sorrend lehetőséget (vagy használja a MEGJREND _DRAWORDER parancsot). Válassza ki a megjelenő beállítások egyikét, jelölje ki a módosítani kívánt objektumokat, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

Általában érdemes a feliratozáshoz használt objektumokat a többi objektum előtt, a sraffozásokat és kitöltéseket pedig azok mögött megjeleníteni, és így nyomtatni. A kitakarás objektumok létrehozásának célja, hogy üres területet biztosítsanak szöveg hozzáadásához anélkül, hogy az alatta lévő objektumokat módosítani kellene.

MEGJEGYZÉS: Az átfedő objektumok megjelenítési sorrendjét csak ugyanabban a térben (modell- vagy papírtérben) szabályozhatja.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó