Autodesk Inventor – iLogic: a tervezési- és dokumentációkészítési folyamat automatizációjának eszköze

Egy termék tervezésének teljes folyamata során rengeteg időigényes és/vagy repetitív munkát kell elvégezni, melyek közül minél többet érdemes célirányosan fejlesztett szoftverekre bízni, hogy az így felszabaduló időt a tervezők értékesebb feladatokra tudják fordítani.

Az iLogic egy egyszerűen kezelhető, könnyen tanulható makró készítő felület, melynek nagy előnye, hogy nem igényel komolyabb programozói előismeretet és már néhány soros szabályokkal is nagy eredményeket lehet vele elérni. A modul Visual Basic programnyelvet használ, így a programozói tapasztalattal rendelkezők könnyedén ki tudják bővíteni a gyári lehetőségeket.

Egyre több felhasználó alkalmazza az iLogic funkcióit a munkája során a különböző modell variációk előállításától a dokumentum tulajdonságok automatikus kitöltésén át a műszaki rajkészítés felgyorsításáig. A beépített függvényekkel könnyedén hozzá lehet férni a paraméterekhez, a dokumentum adataihoz, az összeállításba beépített komponensekhez, a darabjegyzékhez, vagy akár a műszaki rajzban elhelyezett nézetekhez egyaránt.

Az Autodesk évről évre fejleszti ezt a modult, ennek köszönhetően egyre több beépített eszköz áll a felhasználók rendelkezésére és a szerkesztői környezet is folyamatosan egyszerűsödik.

Az utóbbi verziókban például a szabályokat már külső fájlokból globális eseményekhez rendelve lehet futtatni, el lehet nevezni a felületeket, éleket, sarokpontokat az automatikus szereléshez, és a munkát különböző professzionális szoftverfejlesztő környezetekben már megszokott módokon segíti a rendszer.

Tekintse meg a használatát bemutató videónkat!

További, az Inventor 2020 újdonságait bemutató cikkünket és a hatékony munkavégzéshez nélkülözhetetlen tippjeinket keresse blogbejegyzésünkben >>> https://cad.cads.hu/inventor-szakcikkek/

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Inventor 2020 professzionális szintű mérnöki megoldást. Ha Ön is fejlődni szeretne,  itt az alkalom, hogy szakértők kollégánk által vezetett tanfolyamainkon megszerezze a szükséges tudást.

Jelentkezzen tanfolyamainkra!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu