Moldflow szakcikkek

A műanyag termékek és fröccsöntő szerszámaik optimalizálásának tökéletes eszköze! Az Autodesk Moldflow fröccsöntés szimulációs szoftver, amelynek segítségével ellenőrizheti, optimalizálhatja a műanyag alkatrészeket és a fröccsöntő szerszám kialakítását, valamint tanulmányozhatja a fröccsöntési folyamatot. Ha Ön is - hallgatva az új idők szavára - úgy dönt, hogy belevág a fröccsszerszám tervezésbe, olvassa hasznos tippjeinket a témában!

Hatékony szerszámhűtés – fröccsöntési ciklusidő csökkentés

A szerszám- és alkatrésztervezők régóta tisztában vannak a fröccsöntési ciklusidő csökkentés jelentőségével, a szerszámhűtés ideje jelentősen befolyásolja ezt a tényezőt.

Tovább olvasom

A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 2. rész

A modell importálása után az első feladat a meglövési pont kiválasztása, amelyet tervezési szempontból osztósíkban elhelyezni a legkézenfekvőbb, ám a gát elhelyezése korántsem ennyire egyértelmű feladat.

Tovább olvasom

A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 1. rész

A műanyag alkatrészek terén, főként az autóiparban a kiélezett verseny miatt, kiemelkedően fontos egy új termék piacra kerülési idejét minimalizálni.

Tovább olvasom

Fröccsöntött alkatrészek hűtése és a generatív tervezés

Egy új gyártási módszer generatív tervezéssel a hűtővízcsatornák létrehozására. Kombinálva az additív megmunkálást és a marást, az eredmény egy olyan hűtési rendszer, amely a termék alakjához igazodó hűtési csatornákat hoz létre.

Tovább olvasom

A Moldflow hálózás evolúciója – a szimulációs kolléga mámora és mérge

Ebben a bejegyzésben nem a csodálatos és eget rengető és fancy, felhő alapú újdonságokról lesz szó; ez a cikk most amolyan visszatekintés a Moldflow múltjába.

Tovább olvasom

Moldflow 2019 újdonságok és egyéb csemegék

A Moldflow 2019 olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyek kibővítik a korábbi verziók képességeit, növelik a gyorsaságot és az eredmények pontosságát.

Tovább olvasom

Happy Birthday Moldflow!

Sokan talán nem is gondolnák, hogy a Moldflow professzionális fröccsöntésszimulációs szoftver-család nem is annyira új keletű dolog. Nagyon nem; a Moldflow éppen idén lett 40 éves!

Tovább olvasom

Könnyebb fröccsöntő szerszám hulladékgyűjtő konténerekhez

Az Autodesk Moldflow segítségével a Haidlmair GmbH 100 tonnáról 77 tonnára csökkentette a fröccsöntő szerszám tömegét.

Tovább olvasom

Moldflow – hatalmas hozzáadott érték

Az Opptum Engineering Solutions egy mérnöki tervező vállalat, amely elsősorban fröccsöntésszimulációs szolgáltatásokat kínál.

Tovább olvasom