Happy Birthday Moldflow! – 40 éves a fröccsöntésszimulációs szoftver40 éves a fröccsöntésszimulációs szoftver

Egy kis történelem…

Sokan talán nem is gondolnák, hogy a Moldflow professzionális fröccsöntésszimulációs szoftver-család nem is annyira új keletű dolog. Nagyon nem; a Moldflow éppen idén lett 40 éves!

A vállalatot 1978-ban alapította Colin Austin mérnök úr Melbourne-ben. 40 éves az ötlet, hogy a technológia adta lehetőségek által próbáljuk megfejteni a fröccsöntésnek azon aspektusait és problémákhoz vezető okokat, amelyekről csak találgatni és tippelni tudunk. Mai szemmel számomra elég nehéz elképzelni, hogyan is működtek az első verziók egy olyan korban, amikor még a korai PC-k (Apple II, Commodore PET, TRS-80) is csak a szárnyaikat bontogatták.

40 év hosszú idő, még egy szoftvercég életében is. Sok nagy nevű szoftver-vállalat nem ért meg ennyi időt, vagy a márkaneve elveszítésével beolvadt más cégcsoportokba.

Azóta a Moldflow a világ vezető fröccsöntésszimulációs szoftverévé vált mind kutatási, mind ipari területen. Rengeteg funkcióval, részéletes testreszabhatósággal, számos bonyolult technológia szimulálásának lehetőségével bővült, az alap-elv viszont nem változott: megfejteni és javítani a fröccsöntés hibákhoz vezető okokat, optimalizálni a teljes fröccsöntési folyamatot, és lehetőleg olyan, hiba mentes műanyag alkatrészt gyártani, ami már az első próbánál méretpontos lesz.

moldflow-2019-badge-2048ppx

A Moldflow 2008-óta lett az Autodesk szimulációs portfólió tagja, a stabil pénzügyi háttér számos olyan fejlesztést tett lehetővé az elmúlt 10 évben, amelyek elősegítették az egyszerű használhatóságot, nagyobb számítási pontosságot és a számítási idő csökkenését.

Az Autodesk Moldflow fröccsöntés szimulációs szoftver része az Autodesk Digitális Prototípus megoldásának. A szoftver segítségével ellenőrizheti, optimalizálhatja a műanyag alkatrészeket és a fröccsöntő szerszám kialakítását, valamint tanulmányozhatja a fröccsöntési folyamatot.

Korábbi cikkeink Moldflow fröccsöntésszimulációs szoftver témakörben: 

Könnyebb fröccsöntő szerszám hulladékgyűjtő konténerekhez >>>
Moldflow – Hatalmas hozzáadott érték >>>
A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 1. rész >>>
A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 2. rész >>>

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu