Autodesk Inventor 2020 – a digitális prototípus-készítés megoldásának alapja

A tavasszal bejelentett Autodesk Inventor 2020-as verziója az új külsőn kívül számos fejlesztést és új funkciót kapott.

A felhasználók bevonásával történt több éves konzultáció eredményeképpen egy teljesen új, modernebb, könnyebben kezelhető felhasználói felületet kapnak az Inventor eszközei. Az eddig megszokott ablakok helyét úgynevezett tulajdonságpanelek veszik át, melyek szabadon dokkolhatók a képernyő széleihez, áthelyezhetők másik kijelzőre, illetve beépíthetők a családfába is. Az új megjelenés új funkciókkal is párosul, így például több parancsnál is el lehet tárolni a gyakran használt beállításokat, illetve parancs közben át lehet váltani vázlatszerkesztésre és vissza. A változtatást folyamatosan, verzióról verzióra vezetik be, a 2019-es szoftverben kezdték a Hole (Furat) paranccsal, a 2020-as Inventorban pedig folytatták ezt az irányt és így már például a Extrude (Kihúzás), a Revolve (Forgatás), a Sweep (Söprés), illetve a Frame Generator (Vázszerkezet készítő) is át lett alakítva.

Váltson szoftverelőfizetésre! A legfontosabb tudnivalók az előfizetésről.

Az Inventor 2020 a többmonitoros munkafolyamatokat is jobban támogatja, így a felhasználók több Inventor-fájlt is rögzíthetnek a különböző képernyőkön, ezáltal egyszerre lehet több dokumentumon párhuzamosan dolgozni, illetve a változásokat könnyebben lehet nyomon követni a kapcsolódó fájlokban.

Az új Inventor Read Only mód az Inventor View alkalmazást váltja le annál jóval nagyobb funkcionalitással. Ezzel a továbbfejlesztett ingyenes eszközzel az Inventorban készült fájlokat lehet megtekinteni, mérni, vagy például darabjegyzéket lehet a segítségével exportálni.

Az Inventor 2020 az új Unwrap (Kiterítés) paranccsal is bővült, amely bármilyen bonyolult felületet képes kiteríteni, ami nagy segítséget jelent a mélyhúzott lemezalkatrészek-, de akár a ponyvák, illetve textillel, bőrrel burkolt termékek esetében is.

A teljesen új eszközök mellet több meglévő parancs is tovább lett fejlesztve, melyek közül a legjelentősebb változás, hogy a Sweep (Söprés) parancs már komplett testeket is végig tud söpörni a megadott pályán, illetve a Frame Genarator (Vázszerkezet készítő) is rengeteg új lehetőséggel bővült.

Dinamikusan fejlődő, fiatalos csapatunkba keressük új munkatársunkat! Pozíció megnevezése: Értékesítő, gépészeti terület
Dinamikusan fejlődő, fiatalos csapatunkba keressük új munkatársunkat értékesítő, gépész területre.

Az Inventor 2020 nagyobb teljesítményt nyújt a nagyméretű összeállításokban, egyben a Fusion 360 generatív tervezési megoldásának Inventorral együtt történő használatát biztosító munkafolyamat is fejlődött.

Hogy milyen további újdonságokat tartalmaz az Inventor 2020 verzió, olvassa el blogbejegyzésünkben (ITT) .

Ha iparági szakértőnktől meg szeretné tanulni a szoftver alapjait, akkor jelentkezzen 5 napos nyári intenzív alapozó vagy haladó Inventor 2020 képzésünkre, hogy használható tudással vesse bele magát mindennapi munkájába!

A képzésről további információt weboldalunkon talál.  

VARINEX Zrt.