Megjelent az Autodesk Vault 2024

Az Autodesk Vault 2024 fejlesztései segítenek felgyorsítani az általános tervezési és adatkezelési feladatokat. Előfizetéssel rendelkező ügyfelek már frissíthetnek és azonnal kihasználhatják az új funkciók előnyeit.

Tekintse meg az áttekintő videót, hogy megtudjon néhány új funkciót működés közben, és olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a Vault 2024 újdonságairól!

Autodesk Vault 2024 legfontosabb újdonságai:

Copy Folder / Projektmappa másolása

A Vault 2024 új mappamásolási funkciója megkönnyíti egy új projekt gyors beállítását az ismert mappastruktúrával való kezdéssel. A Mappa másolása funkció használatával, átmásolhatja a mappa eredeti szerkezetét, beleértve az almappákat, a mappaengedélyeket és a tulajdonságokat. Ezzel egyszerűen rendszerezheti projektadatait, és segítheti a tervezőket a mérnöki szabványok egyszerűbb alkalmazásában.

Kiegészítő CAD fájlformátumok létrehozása, kezelése

Az automatikus PDF-létrehozáshoz hasonlóan a Vault a 2024-es verziótól kezdve, lehetővé teszi a DXF és STEP fájlok közzétételét és kezelését. Ez aktiválható egy életciklus állapot váltásával, vagy manuálisan az eszköztáron és a helyi menün keresztül. A fájlok ezután tárolhatók a Vaulton belül, csatolva az eredeti állományhoz vagy kívül egy kijelölt megosztott mappában, amely tükrözi a Vault mappaszerkezetét. Ez lehetővé teszi a DXF és STEP fájlok exportálását a gyártás, a beszállítók és az alvállalkozók számára, és nagymértékben javítja a tervezési kiadási folyamatot, így a csapatok jobban összpontosíthatnak az értékteremtő munkára.

Kettős jóváhagyás az életciklus váltáshoz

Az életciklus állapot váltásakor, adott esetben szükség lehet egy ellenőrző vagy másodlagos jóváhagyás is, hogy a dokumentáció kiadott állapotba kerüljön. A tervek Vaultban történő jóváhagyásakor most beállíthat egy másodlagos, kiegészítő ellenőrzést, amelynek teljesülnie kell, mielőtt az állapotváltozás bekövetkezhet. Ez biztosítja, hogy a csapatban valaki másnak is át kelljen tekintenie a dokumentációt, mielőtt a folyamat következő állapotába lépne. Ez a funkció felhasználható a hatáskör-átruházás megkönnyítésére és az átláthatóság növelésére.

Biztonsági mentés és visszaállítás fejlesztései

A 2024-es változatban, már szelektíven is készíthet biztonsági másolatot. Készíthet külön a fájltároló és adatbázisról, hogy csökkentse a mentési folyamathoz szükséges időt és helyet. Például kiválaszthatja, hogy csak az adatbázisokról készít biztonsági másolatot fájltároló nélkül. Azt is kiválaszthatja, hogy mely vault tárakról és library-ről szeretne biztonsági másolatot készíteni, így például kihagyhatóak a mentésből az archív vault tárak, azok lecsatolása nélkül. A visszaállítási művelet során használhat egy meglévő fájltároló helyet. Lehetőség van a fájltároló ellenőrzésének kihagyására is a visszaállítás során. Ennek eredményeként a visszaállítási művelet gyorsabban befejeződik, és a fájltároló érvényesítése később is végrehajtható.

Ezen kívül újdonság, hogy használat közben is átirányítható a fájltároló egy új helyre. Ez lehetővé teszi az adminisztrátor számára, hogy új tárolási helyet készítsen a fájltároló számára, miközben a meglévő fájltárolót használja. Ha az új hely készen áll, átirányíthat egy vault tárat az új helyre anélkül, hogy a művelet során fájlokat kellene áthelyeznie. Ezek a fejlesztések arra irányulnak, hogy a Vault rendszergazdája nagyobb rugalmasságot biztosítson a biztonsági mentési és visszaállítási műveletekhez nagyobb mennyiségű adat esetében is.

Inventor design data sablonfájl kezelés

A CAD-adminisztrátorok mostantól egyszerűen hozhatnak létre és telepíthetnek Inventor design data és sablonfjlokat a felhasználók számára közvetlenül a Vaultból. Ez a megoldás folyamatosan frissíti a design data és sablon állományokat anélkül, hogy manuális frissítésre lenne szüksége. Így könnyebben biztosítható az egységes munkakörnyezet a tervezők számára.

Vékonykliens /web/ fejlesztések

Összeállítások fastruktúrájának kibonthatósága, valamint adminisztrátor által egységesen meghatározott nézeti stílus segítségével a web böngészőn keresztül Vaultot használó kollégák munkája válik egyszerűbbé.

Mindent tudni szeretne az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszerről, de eddig még nem volt kitől megkérdeznie? Keresse Radnai László kollégánkat!

 


Takarítson meg időt, több dokumentum közzétételének automatizálásával!

A Holixa Publisher4VLT kibővíti a Vaultból való közzétételt, valamint a közzétett dokumentumnak a Vaultba való visszatöltésének lehetőségeit.

Az Autodesk Vault Professional hatékony megoldás a termékadatok kezeléséhez (PDM), és még egy ilyen fejlett eszközzel is bonyolulttá és nagyon időigényessé válhat a dokumentumok közzététele és megosztása. Ezenkívül az ismétlődő manuális közzététel gyakran hibaforrás. A Holixa Publisher4VLT megakadályozza ezeket a problémákat azáltal, hogy automatizálja az eredeti 2D/3D dokumentációból származó vizualizációs fájlok PDF, DXF, SAT, STEP és bittérképes képekbe történő közzétételét.

Tudjon meg mindent a Holixa Publisher4VLT megoldásunkról! >>>


Reméljük, hogy a fenti Autodesk Vault 2023.1 újdonságok meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. 
Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó