PowerMill 2023 a professzionális CAM megoldás a HSC marástól egészen a többtengelyes megmunkálásig

A PowerMill CAM szoftver számos stratégiát tartalmaz a HSC és az 2,5 – 5 tengelyes maráshoz. Segítségével magas minőséggel és nagyfokú irányíthatósággal készítheti el a szerszámbetétek, csúszkák, formalapok és más komplex alkatrészek megmunkáló programjait.

Fedezze fel PowerMill 2023 újdonságait és használatával az alábbiakra lehet képes:

 • csökkentheti a hatékony NC kódok létrehozásának idejét,
 • extrém magas komplexitású alkatrészekre is remek programokat készíthet,
 • automatizálhatja az ismétlődő folyamatokat,
 • növelheti a felületi minőséget,
 • jobban kihasználhatja az 5 tengelyes gépe nyújtotta előnyöket,
 • csökkentheti a ciklusidőt,
 • csökkentheti a kézi utómunkálás szükségességét,
 • ipari robotokat programozhat,
 • additív és hibrid gyártást végezhet.

A PowerMill 2023-ban számos remek frissítés jelent meg, így még hatékonyabbá teheti a mindennapi CAM programozást. Az alábbiakban a 2022.1.1 verzió óta megjelenő frissítéseket mutatjuk be.  

Optimalizált állandó Z simítás fejlesztés

Mostantól a nyitott zsebek megmunkálására a sekély területeken létrehoztak egy opciót, amivel sokkal hatékonyabb szerszámpályát lehet csinálni, jobb felületi minőséget elérni.

Sebesség javítás

A számítási sebesség javult, hogy csökkentehető legyen a programozási idő:

 • Az automatikus ütközéselkerülő szerszámpálya gyorsabb lett, különösen az automatikus üzemmódban
 • A számítási idő projekciós simítás: egyenesből szerszámpálya esetén gyorsabb lett.
 • Eszterga profil generálás számítása gyorsabb lett.
 • A projektek megnyitása és mentése gyorsabb lett

Felfogások beállítása fejlesztés

A koordináta rendszerek viselkedése javult annak érdekében, hogy segítse a programozási munkafolyamatot.

 • Amikor a felfogás aktív, azonnal aktív lesz a hozzátartó koordináta rendszer is.
 • Amikor az adott felfogásban új szerszámpályát készít, a felfogás koordináta rendszere nem fog automatikusan aktiválódni a szerszámpályában is. Helyette az éppen aktuálisan aktív koordináta rendszer lesz hozzárendelve.
 • Amikor NC programot készít egy felfogásból, a felfogás koordináta rendszere automatikusan hozzárendelődik a kimeneti koordináta rendszerhez.

Külön szerszámgépmodelt és model elérési utat lehet beállítani a felfogásokhoz. Ezek a kiválasztások pedig öröklődnek a többi területen is, mint szerszámpályák, szimuláció, NC programok, ezzel automatizálva ad eddig manuális folyamatot.

Amikor aktiváljuk a felfogást, a modelhez rendelt ráhagyás lesz az alapértelmezett ráhagyás. Az új szerszámpályák átveszik ezeket az alapértelmezett ráhagyási beállításokat. A szerszámpálya ráhagyása később természetesen igény szerint módosítható.


Biztonságosabb és jobb összekötő és megközelítő mozgások

Mostmár a szoftver automatikusan meg tudja vágni a szerszámpálya szakaszait, hogy rátegye a beállított összekötő és megközelítő mozgást.

Alámetszett területek megmunkálásánál a ki és belépő mozgások automatikusan meghosszabbodnak annyira, amennyire szükséges, hogy szerszám kilépjen az alámetszésből.

Így rövidül a programozási idő, hiszen nem kell feleslegesen megvagdosni a szerszámpályákat, hogy mindenhol odakerüljenek a ki és belépő mozgások. Csökken a hibázási lehetőség és ebből adódóan növekedhet a szerszámélettartam.


Automatikus ütközés elkerülés

Fejlesztések készültek, hogy automatikus ütközés elkerülés esetén a szerszámpálya tengelymozgásai sokkal finomabbak legyenek a felületi minőség maximalizálása érdekében.

Automatikus ütközés elkerülésnél, automatikus üzemmódban kétirányú marásnál sokkal kiszámíthatóbb és finomabb módon kezeli a pályadöntéseket.

Additív gyártás

Additív módban mostmár 2 vagy több additív pályát egyetlen pályába lehet egyesíteni. Szerszámpályák csoportosításával az azonos rétegen létrehozott pályákat lehet csoportosítani.

Maradéksimítás (előzetes verzió)

A PowerMill 2022.1-ben új szerszámpálya került a szoftverbe maradéksimítás néven, olyan sarkokra, ahol az előző művelet maradékanyagot hagyott. A PowerMill 2023-ban is előzetes módban maradt, viszont kapott egy kis fejlesztést. Megbízhatóbb szerszámpályákat lehet vele létrehozni, teljes mértékben átfedi az előző szerszám által kihagyott területeket finomabb szerszámpályákkal, jobb minőségben.

További fejlesztések
 • A PowerMill használja az új márka logót, színeket és stílusokat.
 • Tetszőleges sík felületek kiválasztására a modellen, legyen az bármilyen szögben létrehoztak két új parancsot. A paranccsorba lehet beírni: EDIT MODEL * SELECT INCLINED_FLAT $Max_Inclination $Min_Inclination.
 • Kiválasztja az összes sík felületet a modellen a $Max_Inclination és a $Min_Inclination szögek között, ami az aktuális koordináta rendszerhez van viszonyítva.
 • CREATE WORKPLANES $Workplane_Basename INCLINED_FLAT $Max_Inclination $Min_Inclination: ezzel a paranccsal létrehozható az összes síkokhoz tartozó koordinátarendszer a $Max_Inclination és a $Min_Inclination szögek között, ami az aktuális koordináta rendszerhez van viszonyítva.

Ha a PowerMill 2023 szoftverrel kapcsolatos kérdése vagy, vagy megismeré, hogy hogyan segíthet megoldani a legnehezebb CNC-megmunkálással kapcsolatos kihívásait, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Használja ki Ön is és tervezői csapata is az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik tervezési megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.