4 érv az Inventor nézetek (Representations-View) használata mellett

Ha még nem használja a nézeteket az Autodesk Inventorban, itt az ideje elkezdenie – négy érvet is tudok mondani, miért.

Az Inventor nézetek tájolása

Próbált már valaha újrakészíteni egy képernyőfelvételt, renderképet vagy videót valamiről, amit három héttel korábban készített? Gyanítom, soha nem sikerült megismételni az eredeti tájolást. Az Inventor nézetek létrehozásával és rögzítésével biztosítható, hogy a tájolás ezentúl minden esetben ugyanaz legyen a képernyőfelvételekhez, rendereléshez, videóhoz, bármihez.

inventor nézetek

A láthatóság szabályzása

Az alkatrészek és összeállítások láthatósága pofonegyszerűen szabályozható – kattintás a jobb gombbal, majd a láthatóság menüpont. De mi a helyzet akkor, ha egy nagyobb összeállításon dolgozik, és időről időre vissza kell térnie ugyanazokhoz az alkatrészekhez és összeállításokhoz? Létrehozhat egy nézetet, és beállíthatja azon a láthatóságot, így minden alkalommal ugyanazok a részegységek lesznek láthatók.

Színek felülírása

Szeretné, ha a 3D modellek remekül néznének ki, de nem szeretne belenyúlni másnak a munkájába? Létrehozhat egy nézetet, és abban módosíthatja a részegységek színét anélkül, hogy ez érintené az eredetit.  (Pro tipp: mielőtt nekilátna, mindenképp mentse és rögzítse a mesternézetet.)

Keresés a böngészőben

Ha újra és újra ugyanazokat a részegységeket keresgéli a böngészőben, rengeteg időt és idegeskedést spórolhat meg, ha elmenti ezeket egy nézetben. Ha a böngészőben mindent beállított, amit és ahogy szeretne, csak hozzon létre egy nézetet és rögzítse, így bármikor visszatérhet majd ehhez a böngészőállapothoz.

A fenti érvek együtt

Ezeket a lehetőségeket szabadon kombinálhatja egy nézetben vagy akármennyiben, ahogy csak szeretné.

Ó, és még egy bónusztipp! Ne feledkezzen meg ezekről a tippekről a rajznézetek létrehozása közben sem!

További tippeket szeretne? Ez a rövid videó végigvezeti a fent vázolt munkafolyamatokon.

Forrás: Autodesk blog

…folytatjuk.

Ha az Inventor használata közben segítségre van szüksége vagy konkrét kérdései merülnek fel, forduljon szakértő kollégánkhoz bizalommal! Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu