AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell – Jobb gombos kattintás (_Right-Click)

Kattintson a jobb egérgombbal a felugró helyi menük megnyitásához, amelyek a hatékony használatot lehetővé tévő, jól bevált megoldásnak bizonyultak. Mivel a menük környezetfüggők, a kiválasztott elemhez tartozó parancsokat fogja látni.

Ha a jobb egérgombot ENTER billentyűként használja, akkor is kihozhatja mindkét egérfunkcióból a legtöbbet. Az időérzékeny jobb gombos kattintási funkció használata egyszerű. A bekapcsolásához egyszerűen nyissa meg a Beállítások (_Options) párbeszédpanelt, lépjen a Felhasználói beállítások (_User Preferences) lapra, majd válassza a Jobb kattintás testreszabása (_Right-Click Customization) gombot. Megjelenik egy második párbeszédpanel, ahol az időérzékeny jobb gombos kattintásokat vezérelheti.

Ha a funkció engedélyezve van, akkor a jobb gombbal való kattintás továbbra is a kívánt módon fog működni, tehát egyetlen, rövid kattintással ENTER billentyűként működik, viszont mostantól, ha az egérgombot egy kicsit hosszabb ideig tartja lenyomva (alapértelmezés szerint negyed másodperccel), akkor a helyi felugró menü fog megjelenni.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó