Fusion 360 tipp – CAM automatikus zseb felismerés

Az összetett alkatrészek CAM programozásánál a megmunkálandó alaksajátosságok kézi kijelölése egy időigényes folyamat, ami számos hibalehetőséget is rejt magában. Ezért számos CAM szoftver rendelkezik automatikus alaksajátosság felismerési funkciókkal.

A Fusion 360-ban a Machining Extension részeként már régóta elérhető az automatikus furatfelismerés, idén pedig az Autodesk automatikus zsebfelismerési funkcióval bővítette a Fusion 360 képességeit.

Az automatikus zsebfelismerés a 2D Contour, 2D Adaptive, 2D Pocket megmunkálási stratégiáknál érhető el.


A „Pocket recognation” kontúr mód bekapcsolásával a zsebek körvonalait automatikusan felismeri a szoftver. Továbbá lehetőség van a zsebek kijelölésének szűrésére is, például saroklekerekítés és mélység alapján.


Fusion 360 webinár

Vegyen részt 2022. január 11-én 10 órától szakmai online előadásunkon, ahol betekintést nyerhet az ipari példákon bemutatott Fusion 360 szimulációs környezet használatába.

Előadó: Csonka Gábor – Fusion 360 specialista

Regisztráció és további információ >>>


Vegyen részt 2022. január 20-án, 10 órától tartandó online előadásunkon és ismerje meg a Fusion 360 additív gyártási környezetének működését, valamint annak előnyeit!

Előadó: Csonka Gábor – Fusion 360 specialista

Regisztráció és további információ >>>


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó