Termékfejlesztési folyamatok hatékonyabbá tétele a Fusion 360 szimulációs eszközeivel – szakmai webinár

Fusion 360 webinár

A szimulációs eszközök lehetőséget biztosítanak a tervezők számára, hogy még a gyártás előtt teszteljék és ellenőrizzék az általuk tervezett termékeket és alkatrészeket.

Szimuláció alkalmazásával már a termékfejlesztés korai fázisában feltárhatjuk az esetleges hibákat, tervezési zsákutcákat, és megjósolhatjuk azt, hogy az alkatrész a különböző külső erő- és hőhatásokra, valamint az egyéb igénybevételekre hogyan fog reagálni.

Más típusú szimulációkkal pedig egy adott alkatrész gyárthatóságát lehet megvizsgálni, ilyen például a fröccsöntés szimuláció.

Összességében elmondható, hogy a szimuláció versenyelőnyt jelent, mivel segítségével különböző tervvariációk tesztelhetők, szimulációs megoldások alkalmazásával jelentősen lecsökkenthető a legyártandó prototípusok száma, így nagy mértékben lerövidül a termékek piacra kerülési ideje és a csökken fejlesztési költség is.

Ezzel együtt járulékos előnyként jelentkezik a legyártott próbadarabok számának csökkenése, amivel együtt a környezeti terhelés is csökken.

A Fusion 360 szoftverben elérhető egy integrált szimulációs környezet, amelyeket az Autodesk folyamatosan bővít és fejleszt.

Elérhető például statikai, hőtani szimuláció, esemény szimuláció, valamint a legújabban megjelent eszköz a fröccsöntés szimuláció.

Tekintse meg felvételről 2022. január 11-én 10 órától tartott szakmai online előadásunkat, ahol betekintést nyerhetett az ipari példákon bemutatott Fusion 360 szimulációs környezet használatába.

Előadó: Csonka Gábor – CAD és CAM rendszermérnök (Fusion 360 szakértő)

Kérjük töltse ki az alábbi adatlapot, hogy a rögzített előadás linkjét emailben elküdlhessük. Köszönjük.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a rendezvényről?:* Érdeklődési terület/iparág:
CAD
CAM
mérnöki szimulációk
tervadatkezelés/együttműködés
látványtervezés
gyártáselőkészítés
létesítmény tervezés
layout tervezés
gyártás és kivitelezés
egyéb

Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Cégen belül milyen CAM technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
folyamatközi mérés
szimultán 5x
indexált/pozícionált 5x
3 tengelyes marás
2-2,5D marás/esztergálás
2-3-4-5 tengely
egyéb

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.