Tipp: a Gépészeti szoftvergyűjteményhez kapcsolódó mobil- és webes alkalmazások

Napjainkban teljesen megszokott elvárás, hogy bármikor, bárhonnan elérhessük adatainak. Természetesen a tervezői munka továbbra is irodákban (estleg otthon) folyik, de adott esetben jól jöhet, ha lehetőségünk van a 3D-s modell megnyitására, egyszerűbb módosítások végrehajtására vagy megjegyzések hozzáadására, akkor is, amikor nem tartózkodunk a munkahelyünkön.

Alapvetően három dolog szükséges ennek megvalósítására, internetes tárhelyen tárolt adatok, internetkapcsolat és egy megfelelő mobil- vagy webes alkalmazás.

Az Autodesk gépészeti szoftvergyűjteményhez kapcsolódóan számos mobilalkalmazást telepíthetünk telefonunkra, tabletünkre, ezek nagyrésze nézegetésre, adatkezelésre szolgál, az AutoCAD esetében viszont szerkeszteni is tudjuk a rajzokat webes alapon.

Mobil- és webes alkalmazások a Fusion-höz

Mivel a Fusion eleve felhőalapon tárolja az adatokat az internetes tárhelyről külön nem kell gondoskodni. A webes felületet a https://myhub.autodesk360.com/ címen érhetjük el, a mobil alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból kell telepíteni. Mindkét felületen a 2D és 3D-s nézegető funkción felül lehetőségünk nyílik számos, főleg adatkezelési funkció elérésre is:

 • mappastruktúra szerkesztése, projekt létrehozása
 • résztvevők meghívása a projektbe (felhasználók kezelése)
 • modellek feltöltése
 • a 3D-s nézegetőben mérni is lehet, valamint megjegyzések is hozzáadhatóak az adott modellhez
 • tervadatok megosztása különböző módokon
 • információt kapunk arról, hogy melyik alkatrész melyik összeállításába épül be
 • különböző verziók vizsgálatának lehetősége
 • korábbi tevékenységeink átnézése stb…
Mobil- és webes alkalmazások AutoCAD-hez

Az AutoCAD esetében a terv adatokat első lépésben fel kell tölteni a tárhelyünkre, a szoftver többféle tárhelyt tud kezelni (pl.: Autodesk Drive, drive.autodesk.com, Autodesk Docs, OneDrive, stb…), a webes és mobil alkalmazások innen tudják megnyitni a rajzokat. A tárhelyek nagyrészét a lokális mappáinkkal szinkronizálva is tudjuk használni, így a feltöltés automatikus módon is történhet. A webes alkalmazás (https://web.autocad.com/) bármely internetböngészőből elérhető a mobilalkalmazás az előzőekben említett módon telepíthető.

Az alkalmazások főbb jellemzői és funkciói:

 • Rajzok online létrehozása és szerkesztése
 • Webes csoportmunkatámogatás, dokumentumok megosztása
 • Együttműködés a számos webtárhellyel (Autodesk Docs, Autodesk Drive, Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive)
 • Széleskörű AutoCAD funkcionalitás (parancssor, Xref-ek, fóliák, blokkok, fogópontok, méretezés stb…)

Még ez is érdekelheti:


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő AutoCAD tipp meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó