hyperMILL tipp – előkészítő műveletek egyszerűen, hatékonyan: satu kényszerezése és Project Assistant

hyperMILL tipp

A CAM programozás során jelentős szerepe van az előkészítő műveleteknek, mivel nagymértékben befolyásolhatják a megmunkálás hatékonyságát és hibamentességét. Az előkészítés során definiálni kell az előgyártmány geometriáját, a megmunkálási irányokat, az alkatrész megfogási környezetét, valamint ki kell választani egy posztprocesszort a gépmodellel együtt.

Az OPEN MIND célja, hogy a hyperMILL CAM szoftvert a lehető legmagasabb szintű automatizációt biztosító funkciókkal lássa el. A Project Assistant egy olyan strukturáltan felépített felületet biztosít a felhasználó számára, amely lépésről lépésre végigvezeti őt az előkészítési folyamaton. Tehát egyetlen parancs futtatásával gyorsan és hibamtesen meghatározhatjuk a nullpont helyzetét, a megmunkálási irányokat, és az előgyártmány geometriáját is.

A Project assistant működését az alábbi videó szemlélteti:

Az OPEN MIND által fejlesztett hyperCAD-S CAD for CAM megoldása lehetőséget biztosít számos idegen CAD formátumból származó befogó készülékek geometriai egyszerűsítésére, valamint a munkadarabhoz való hozzáillesztésére. Satukhoz és tokmányokhoz is rendelkezésre állnak a megfelelő kényszerek, amelyekkel egyszerűen hozzá lehet igazítani a befogókészülékek pofáit a különböző méretű alkatrészekhez. Ha a hyperCAD-S környezetében a megfelelő pozícióba hozzáillesztettük az alkatrészhez a befogó készüléket, akkor a műveleti sorrendben adhatjuk hozzá a megmunkáláshoz. Ezután a hyperMILL a szerszámpálya számítás során figyelembe fogja venni és ütközésre ellenőrizni fogja a munkadarab befogót. Ezen felül bizonyos megmunkálási stratégiák esetén beállítható az is, hogy a szerszám automatikusan kerülje ki a megfogást.

Összességében elmondható, hogy a munkadarab megfogási környezetének a pontos felmodellezése és a megmunkáláshoz való hozzárendelése a CAM programozásban elengedhetetlenül fontos, hogy elkerüljük a megmunkálás során esetlegesen bekövetkező költséges hibákat.


Ez is érdekelheti:

Az ismételt és gyakran monoton részfeladatok számos hibalehetőséget rejtenek. Ennek kockázata egy, akár csak részekben automatizált munkafolyamattal jelentősen csökkenthető. Online előadásunkon felhasználói példákat mutatunk a nagy hatékonyságú CAM folyamatokra, automatizált munkafolyamatokra.Az OPEN MIND, a szimultán 5 tengelyes megmunkálás úttörője az egyedi gyártás területén. Innovatív CAD és CAM funkciókkal támogatja a teljes gyártási folyamatot. Az IPAR 4.0 jegyében részben, vagy egészében automatizált megoldásokkal, melyek jelentősen csökkentik a programozási időt és jelentősen emelik a folyamatbiztonságot.

Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk és OPEN MIND újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó