Holixa Tools for Revit kiegészítő az Autodesk Revit-hez

Az Arkance Systems Holixa Tools 4 Revit (RevitTools) az Autodesk Revit BIM alkalmazást olyan eszközökkel és automatikus funkciókkal egészíti ki, amelyek növelik a Revit hatékonyságát.

Új szalagmenü:

A Revit Tools .Net alkalmazás kompatibilis az Autodesk Revit („One-Box” – 2021, 2020, 2019, 2018, 2017) és a Revit Architecture / Structure / MEP (2016, 2015, 2014 és 2013) – 32, vagy 64 bites bármelyik nyelvi változatával.

A Revit Tools egyes funkcióinak leírása
(É)Structural Label/Szerkezet címke

Automatikus leírások készítése az elemszerkezetről

Structure Label/Szerkezeti címke automatikusan készíti a címkét a réteges falak, tetők, födémek, padlók szerkezetéről, amely tartalmazza az egyes réteg anyagát és vastagságát a kiválasztott elemben. A szerkezet változtatásakor a címke automatikusan frissül. Támogatja a kombinált/csatolt födémeket/padlókat és falakat is. A címkék testreszabhatók a „CS_Arial_2mm” család szerkesztésével. A parancsot gyorsbillentyűhöz lehet rendelni. A beállításokban megadhatja az anyagnevek módosítóját – állandó kifejezések használatával eltávolíthat bármilyen numerikus vastagság információt (a vastagságértékek ismétlődésének elkerülése érdekében).

Bemutató videó a használatáról és működéséről (angol nyelven)

(Á)Job Time Tracker/Munkaidő követő (angol nyelven)

Idő követése a Revit projekteknél

A Job Time Tracker/Munkaidő követő alkalmazás automatikusan követi az adott projekt (munka) szerkesztésére fordított valódi (nettó) időt. Megadhatja az alapjárati késleltetéseket (szüneteket a parancsok között), amelyek nem lesznek számítva a projekt teljes idejébe. Nyomon követheti az egyes munkameneteket, a teljes időt és a végrehajtott parancsok számát. A kapott adatok exportálhatók az Excel-be.

Az időkövetési információkat automatikusan egy külön fájl tartalmazza, ugyanabban a mappában, ugyanazzal a névvel, mint a projekt, és a .CSTIME kiterjesztéssel. Amikor másolja az RVT fájlt egy másik gépre, győződjön meg arról, hogy a .cstime fájl együtt van-e másolva. A JobTime a következő tulajdonságokat követi és jeleníti meg:

  • teljes nettó idő nn:óó:pp:mm fomrátumban
  • az egyes Revit-munkamenetek nettó ideje (és ezeknek a munkameneteknek az időbélyege)
  • az egyes munkamenetek során meghívott parancsok (műveletek) száma

A követő-reaktor alapértelmezés szerint BE van kapcsolva. Nem kell futtatnia a JobTime parancsot a szalagról. Futtathatja az aktuális időkövetési információk megjelenítéséhez, új “üresjárati idő” érték beállításához (a beállítás a projektfájlban tárolódik), ideiglenes letiltásához vagy az időkövetési statisztikák exportálásához Excelbe (vagy egyéb táblázatkezelő alkalmazásba, amely támogatja a CSV-adatfájlokat).

Itt további speciális funkciókat hajthat végre a nyomon követett adatokon – például több RVT fájlból vagy több felhasználóból adhat adatokat, grafikon-bemutatókat, ár / számlázási adatokat adhat hozzá stb.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Reference List/Referencia lista

A Reference List/Referenica lista funkció megjeleníti az aktuális projekt összes hivatkozott fájljának a listáját – pl.: a csatolt DWG és RVT fájlok, keynote-ok, megosztott paraméterek, képek.

Videó a működéséről (angol nyelven):Delete Imported Lines/Importált vonalak törlése

Az Delete Imported Lines/Importált vonalak törlése funkció a külső formátumokból importált kiválasztott vonaltípusok kötegelt törlését hajtja végre. Kiválaszthatja a törölni kívánt vonaltípusokat egy párbeszédablakból. Lásd a kibővített verziót Clear Project.

Bemutató videó a működéséről (cseh nyelven):

Clear Project/Projekt tisztítása (V2.5+)

A Clear Projekt/Projekt tisztítása (Projekttisztító) funkció a nem kívánt, kiválasztott elemtípusokat szakaszosan törölheti a projektekből. A parancs párbeszédpanelen kiválaszthatja az egyes elemtípusokat. Ez a funkció kiterjeszti az Delete Imported Lines eredeti funkcióját.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Bulk family upgrade/Tömeges családelem frissítés (V2019+)

A projektek és családok automatikus átalakítása az aktuális verzióra

A Bulk upgrade/Tömeges frissítés funkció lehetővé teszi a Revit projektek, családok és sablonok kötegelt frissítését az aktuális Revit verzióra.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

BIM Sign/BIM jel (V2020+, V2.6.13+)

A BIM Sign/BIM jel (korábban önálló segédprogram) funkció vízjelöli a BIM dokumentumot (RVT projekt, RFA család vagy .RTE / .RFT sablon) állandó láthatatlan aláírással. Bármelyik pillanatban elolvashatja ezt az aláírást a dokumentumból, és igazolhatja az adott dokumentum tulajdonjogát (szellemi tulajdon, SzT). Az aláírás-olvasási funkció a Revit Tools licenc nélkül is aktív, pl. miután a próbaverzió lejár.

További információ – lásd BIM Sign

Command Line/Parancssor (V2019+)

A Command Line/Parancssor funkció egy egyszerű beviteli ablakot jelenít meg, ahol a Revit parancsokat meghívhatja a nevük beírásával, ill. nevük egy részével. Az automatikus kiegészítés mező felsorolja az összes olyan parancsot, amely megfelel a gépelt alszövegnek, beleértve a billentyűparancsokat és a szalag útvonalát. Próbálja meg pl. ‘fal’.

A kiválasztott parancs a listában rákattintva elindítható. Ha a parancs az aktuális környezetben nem érhető el, a parancssor ideiglenesen pirosra vált. A parancsnév nyelvét a Beállításokban választhatja ki. Egy jelenleg exportált billentyűparancsfájl (XML) betöltésével felveheti a kiegészítő alkalmazások parancsait is az elfogadott parancsok listájába.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Ez a funkció akkor is aktív marad, ha a Revit Tools licenc lejár.

Import DTM/DTM importálás (V2.9+) – korábban: Import surface/Felület importálás (V2.6.5+)

Az Import DTM/DTM importálás funkció egyszerűsíti az együttműködést az épületek és a infrastruktúra-projektek megtervezésekor. Betölti a terep felületét a Civil 3D-ből, beleértve az összes vonalat tartalmazó áramvonalakat közös koordinátákban. Terepmodellek importálása a Felület exportálása funkció által létrehozott XML fájlok betöltésével az Autodesk Civil 3D-ből a Civil Tools kiegészítő eszköz segítségével. Használhatja a LandXML formátumot is. Ha mindkét alkalmazás ugyanarra a gépre van telepítve, akkor nem kell kiválasztania az importálni kívánt fájlt.

Export geometry/Geometria exportálása (V2.9+)

A Export geometry/Geometria exportálása funkció a kiválasztott elemkategóriákat a Revitből a Civil 3D-be exportálja – pl. alapok, támfalak, stb. – a Civil 3D további tereprendezéséhez.

Parameter Manager/Paraméterkezelő (V2.9+, 2020+)

A Parameter Manager/Paraméterkezelő funkció kezeli a pillanatnyilag megnyitott projekt paramétereit – lehetővé teszi további paraméterek hozzáadását a megosztott paraméterek fájljából egy menetben, vagy a projektből a meglévő paraméterek tömeges törlését. Az eszköz könnyebben szűrhető a paraméterek listája a jobb áttekintés és ellenőrzés érdekében.

Edit Family Parameters/Család paraméterek szerkesztése (V2018.2+)

A Edit Family Parameters/Család paraméterek szerkesztése (Család paraméterek kezelője) a Revit családok paramétereinek kötegelt szerkesztésének eszköze – egyszerre több családban törölhet, cserélhet és új paramétereket adhat hozzá.

Copy Columns/Oszlopok másolása (V2.6.8+)

Az Copy Columns/Oszlopok másolása funkció lehetővé teszi, hogy a paraméterértékeket egyik oszlopból a másik kigyűjtésbe másolja át. Például amikor csak kigyűjtésben szereplő értékeket kell elérnie (számított értékek, összevont paraméterek, számlálások, hosszúságösszegek stb.), és ezeket pl. címkékhez, szűrési feltételekhez stb.

Coordinates/Koordináták (2020+, V2.8+)

A Coordinates/Koordináták funkció hozzáadja a kiválasztott elemek kiválasztott paramétereihez a globális és helyi koordinátákat (X,Y,Z)

Extended filter/Kiterjesztett szűrők (V1.9+)

Az objektumok egyszerűbb kiválasztása paraméterek szerint

Az Extended filter/Kiterjesztett szűrők funkció – az alapértelmezett Revit szűréshez képest – a rajzelemek részletesebb kiválasztását kínálja. Lehetővé teszi a kiválasztás korlátozását egy projektre, az aktuális nézetre vagy egy kiválasztási halmazra. A kiválasztott összetevőket szint, szoba vagy kategória szerint tetszőleges sorrendben csoportosíthatja. Szűrhet a családok paraméterei szerint is.

  1. Szűkítse a kiválasztást egy Projektre, Aktuális nézetre vagy Kiválasztási halmazra.
  2. Az opció bejelölésével csoportosítani fogja az elemeket a fa struktúrájában. A Fel és Le gombokkal megváltoztathatja a csoportok sorrendjét.
  3. Kattintson a “Választás megjelenítése” elemre az 1. és 2. feltétel által beállított összetevők betöltéséhez és megjelenítéséhez (a 4. ablakban).
  4. Az elemek listáját tartalmazó ablak segítségével ellenőrizheti a szűrni kívánt összetevőket.
  5. Kattintson a “Szűrő” elemre az összetevők kiválasztásához és megjelenítéséhez a Revit ablakban.
  6. Kattintson a “Paraméterek megjelenítése” gombra a kiválasztott család vagy kategória összes paraméterének listájának megjelenítéséhez – ezek segítségével korlátozhatja a választást.
  7. A “Csoportos helyiségek első szinten név szerint” opció csoportosítja a helyiségeket megfelelő névvel – lásd a példát:

Csoportosított (bal) és csoportosítatlan (jobb) helyiségek:

Szűrés paraméterek szerint:

Használatát bemutató videó (cseh nyelven):

Opening/Nyílások (V2.2+ 2018)

Nyílások automatikus generálása

Az Opening/Nyílások funkció leegyszerűsíti a projekt koordinációt a szerkezettervezés és az MEP között és kibővíti a Revit szabványos koordinációs ellenőrzési eszközeinek funkcionalitását. Automatikusan nyílásokat hozhat létre épületszerkezeteken keresztül olyan helyeken, ahol ütköznek a csövekkel és a légcsatornákkal.

Ezt az alkalmazást építészek és MEP tervezők egyaránt használhatják nyílási kérelmek csatolásához, ahol manuálisan beállíthatják a kért alakot és méreteket. Ezek a kérések grafikailag észrevehető proxy elemek, amelyek értesítéseket jelenítenek meg az építészeknek – amikor MEP modellt csatolnak -, hogy az adott pozícióban nyílást tudjanak létrehozni, az MEP tervezői által megadott dimenziókkal.

Az építész asztali jelentést kap a Revit belsejében, valamint a klasszikus 2D és 3D Revit nézetekben. Miután ellenőrizték a kéréseket, a kérelmek mindegyike vagy egy része felhasználható a nyílások automatikus létrehozására. Ez az eszköz széles testreszabási lehetőségeket kínál, és lehetővé teszi az o.a. a ütközési elemek szűrését anyag alapján, a tűzátvezetésekkel kapcsolatos információk csatolása vagy a csapat többi tagjának megjeleníthető megjegyzések csatolása.

3D nézet csatolt kérésekkel a nyílásokhoz

Párbeszédablak és terv nézet kérésekkel

Video a működéséről (cseh nyelven)

Floor Legend/Födém jelmagyarázat

Födém jelmagyarázat automatikus létrehozása

A Floor Legend/Födém jelmagyarázat funkció létrehoz egy vizuális jelmagyarázatot (listát) a kiválasztott padlókról, mennyezetekről és tetőkről, beleértve az egyes rétegek (összetevők) feliratait. Ezt a listát egy vagy több nézeten is felhasználhatja.

Elements Legend/Elem jelmagyarázat

Ablakok és ajtók kép jelmagyarázat

Jelmagyarázatot generál a projektben használt ablakokról és ajtókról (nem frissülnek automatikusan). Válasszon kategóriát, típust és paramétereket a táblázat létrehozásához.

Type Legend/Típus jelmagyarázat (V2.0+)

Ablakok, ajtók, bútorok és általános modellek kép jelmagyarázat

Generál egy rajzot adott rajzkerettel, és beilleszt egy elemtáblát a kiválasztott paraméterekkel és a kijelölt elem jelmagyarázatával a projektbe (a táblázat automatikusan frissül). Válassza ki a kategóriát, írja be az egyik elemparamétert a tábla létrehozásához.

Wall Legend/Fal jelmagyarázat

Falak kép jelmagyarázat

Jelmagyarázatot generál a projektben használt falakról (nem frissül automatikusan). Válassza ki a generált táblázat faltípusait.

Window and door schedule/Ablak és ajtó kigyűjtés

Jelmagyarázat a kigyűjtött elemekről

Az ablak és ajtó kigyűjtés funkció arra szolgál, hogy automatikusan létrehozza a jelmagyarázat összetevőket az kigyűjtés tételeihez. Meglévő kigyűjtés kiválasztása után létrehoz egy lapkészletet, amely magában foglalja az kigyűjtést és az egyes rájuk helyezett és rendezett tételek jelmagyarázatát. A jelmagyarázatok tartalmazzák a kiválasztott típusú jelmagyarázat-összetevőket, azok alapdimenzióit és a Típusszám vagy a Szám címkét, hivatkozásként az ütemezésre. A felhasználó kiválaszthatja a létrehozott jelmagyarázat-összetevők típusait, azok méretét, valamint a létrehozott dimenziók és szöveges kommentárok típusait. Ez egy hasznos eszköz, különösen a grafikus ablak- és ajtókigyűjtések gyors elkészítéséhez.

Floors in Room/Födém a helyiségben

Födém típus a helyiség tulajdonságai között

A Floors in Room/Födém a helyiségben funkció felismeri az adott helyiségben található összes födémtípust, és beilleszti a “Floor type label” -t mint közös paramétert a helyiségbe. Tehát nemcsak kigyűjtésben, hanem helyiségcímkékben is használhatja. Több egymásra helyezett emelet esetén csak a legmagasabb kerül feldolgozásra. Csak egyenes (nem lejtős) födémek vannak támogatva.

Működését bemutató videó:

Room to Floor – floor generator/Helyiség födémhez – födém generátor (V2019.1+)

Átalakítja a szobákat födémre a megadott

A RoomToFloor funkció födémeket generálhat a kiválasztott helyiségekben. Minden födémhez külön beállíthatja a födém típusát, annak függőleges eltolását, és megadhatja azt is, hogy a födém hogyan kezelje az ablakokat és ajtókat az adott helyiségben. Hogy figyelembe veszi-e őket, és létrehoz-e alapterületet a kivágó formában. Ez a funkció korlátozott lehet az kivágó formák detektálásának pontossága szempontjából ferde vetítések esetén, és nem képes kezelni az ívfalak kivágó formáit.

Működését bemutató videó:

Arrow in Stairs/Nyíl a lépcsőn (V2018.2+)

Az Arrow in Stairs/Nyíl a lépcsőn funkció lehetővé teszi a lépcső nyíljának létrehozását a nemzeti szabványok szerint, beleértve a lépcső leírását és a futófelület számozását – egyetlen egérkattintással.

Dimensions/Méretek

Eszközök a hatékonyabb méretezéshez

A Continued dimension/Folytonos dimenzióméretek automatikusan az összes falat egy virtuális sugáron mutatják be. Csak válassza ki a sugár két pontját, és az összes fal meg lesz méretezve.

A Wall/Fal funkció elvégzi a kiválasztott fal automatikus méretezését több értékkel. Kiválaszthatja a kivágók, nyílások, az összekapcsolt falak méretezését vagy csak a teljes méretet. A megadott dimenziószövegek automatikusan eltolódnak előre meghatározott távolságokkal. A “Nyílás” opció dimenziója az ablak magasságát is.

Működését bemutató videó:

Text Alignment/Szöveg igazítás (V2019.1+)

Igazítja a kiválasztott szöveget és címkét

A Text Alignment/Szöveg igazítása funkció lehetővé teszi a kijelölt szövegek / címkék igazítását egy kiválasztott szöveghez / címkéhez, vagy a szövegek igazítását egy meglévő sorhoz. Szövegekkel beállíthatja az igazítási módot (balra, középre, jobbra) és a vonaleltolást. Meglévő sor esetén kiválaszthatja a szöveg és annak tájolásának igazítását az adott sorhoz (merőleges, mentén).

Change text/Szöveg csere

Cserélje le a szöveges karaktert a projektben

Globális keresést és a projektszövegek cseréjét hajthatja végre – akár az UPPER/Lower/Title/Sentence kis- és nagybetűk automatikus megváltoztatásához, akár speciális szabályos kifejezésekkel rendelkező speciális beállításokhoz. Ez a funkció kiterjeszti a Revit szabványos szöveges keresésének / cseréjének funkcióját. A reguláris kifejezésekkel törölhet szövegrészeket, karaktercsoportokat adhat hozzá, megváltoztathatja a szövegrészek sorrendjét és más speciális szöveges manipulációkat hajthat végre.

Példa cserére:
(.+)-(.+) → $2:$1
konvertálja a típusú szövegeket “A789-Var.B” to “Var.B:A789”

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Copy sheets/Tervlapok másolása

A Copy sheets/Tervlapok másolása funkció a kijelölt tervlapok és nézeteket másolja (duplikálja) adott előtagokkal és utótagokkal. Külön nevezheti át a lapneveket, a nézetneveket és a lapszámokat.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Sheet formats/Tervlap formátum (V2.1+)

A Sheet formats/Tevlap formátum funkció létrehoz egy paramétert, amely tartalmazza a formátumok számát (A/A4). Megszámolja az A4/A formátumok számát a projekt összes rajzlapján, és az eredményt a rajz megadott paraméterébe írja. Megjelenítheti az értéket kigyűjtésekben és rajz jelmagayrázatben, hogy azonnal ellenőrizze a projekt nyomtatási költségeit.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Sheet scales/Tervlap méretarányok (V2.0+)

A Sheet Scales/Tervlap méretarányok funkció létrehoz egy paramétert a rajzlapokban (nézetekben) használt méretarányok összesített listájával.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Batch Plot PDF/PDF kötegelt nyomtatás (V2019+)

A Batch Plot PDF/PDF kötegelt nyomtatás funkció leegyszerűsíti a kiválasztott nézetek és rajzok PDF fájlokká történő közzétételét. Az aktuális projekt összes ellenőrzött nézetét és rajzát külön-külön PDF fájlokba vagy egyetlen többoldalas PDF fájlba rendezi. Adja meg a nevet és a kimeneti mappát, ha egyetlen fájlba nyomtat.

Ha külön, különálló PDF fájlokba nyomtat, akkor a fájlneveket paraméteresen generálhatja – kombinálva a nevet és tetszőleges számú paramétert, projekt- vagy rajztulajdonságokat. Kiválaszthatja őket egy listából, és hozzáadhatja őket (a “+” gombbal) a PDF fájl nevéhez (a paraméterek zárójelben vannak feltüntetve).

A PDF közzétételi fájlok létrehozásakor ezeket a paramétereket a közzétett projektből kiolvasott valódi értékek váltják fel. A közzétételhez ugyanazokat a diagramparamétereket állíthatja be, mint a szokásos Revit nyomtatási párbeszédpanelen.

Ezzel az eszközzel egy lépésben PDF rajzlapokat készíthet – akár több papírmérethez is. A papírméretet a rajzlap keretet automatikusan beállítja.

A kötegelt kiadás a „Microsoft Print to PDF” (a Win10-ben található) PDF illesztőprogramokat vagy a CutePDF ingyenes alkalmazást használhatja. MEGJEGYZÉS: a közzétételi folyamat három lépésből áll – miután a fenti párbeszédpanelen beállította a paramétereket, a nyomtatóillesztő meghívásra kerül. Ideiglenes PDF-fájlt kér, és miután a “nyomtatás” befejeződött, válassza ki ezt az ideiglenes fájlt a teljes közzétételi folyamat befejezéséhez.

Door – swing direction/Ajtó – nyitás iránya

Automatikusan felismeri az B / J ajtó nyitás irányát

Az Door/Ajtó funkció automatikusan felismeri az ajtó nyitási irányának oldalát (B / J) és beírja az ajtó tulajdonságaiba. Be is tölti az ajtó feliratját, amely már tartalmazza ezt a paramétert. Mindez automatikusan bekövetkezik az új projekteknél, így nem kell semmilyen parancsot meghívnia. A meglévő projektekben el kell indítania az Door/Ajtó parancsot – ez hozzáadja az új paramétert az összes ajtóhoz. Az B / J nyitás a kigyűjtésekben is használható (lásd: “Ajtó kinyítása”). Az B / J kapcsolót az alkalmazás telepítésében találhatja meg

Az 1.9-es (és a 2.2-es) verzió támogatja a függönyfalak ajtajait és javítja a 3D-nézetek nyitásváltozásainak észlelését.

Bemutató videó a működéséről:

Rooms – renumber/Helyiségek – újraszámozása

Helyiségek és terek újraszámozása

Az Renumber/Újraszámozás funkció újraszámozhatja az összes szobát és teret (MEP objektum). Megadhatja az előtagot és az utótagot a számokhoz, majd kiválaszthatja az egyes helyiségeket / tereket, amelyeket egymás után újraszámozhat. Abban az esetben, ha a helyiség tartalmaz egy már a projektben használt számot, akkor felcserélheti a két helyiség számát, vagy számozhatja az összes következő szobát növekvő számmal.

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Room Area/Helyiség terület

A Room Area/Helyiség területe funkció kiszámítja a kiválasztott szoba valódi területét. Felismeri az összes kivagót és nyílást, és felajánlja azok felvételét vagy kizárását. A valódi területet a “Teljes terület” paraméterbe tároljuk (kigyűjthető). Az így létrejövő helyiségszegmens egy segédtermi nézetben is elkészül.

Bemutató videó a működéséről:

Room Finishes/Helyiség burkolatok (V2.9+, 2020+)

A Room Finishes/Helyiség burkolatok funkció automatikusan észleli a szoba burkolatát, és beírja az értékeket a beépített paraméterekbe Fal-, Padló- és Mennyezet.

Roof Area/Tetőterület

A Roof Area/Tetőterület funkció felcímkézi a felvett pontot a kiválasztott tető területével.

Rooms list/Helyiségek lista

A Rooms list/Helyiségek lista funkció megmutatja az aktuális projekt helyiségeinek listáját, és lehetővé teszi a kiválasztott helyiségek valós területének kiszámítását – vezérli a “Helyiség területe” funkciót.

Duplicate Views/Nézetek duplikálása (2020+ V2.8+)

A Duplicate Views/Nézetek duplikálása funkció lehetővé teszi az aktuális projekt kiválasztott nézeteinek többszörözését. Szűrhet nézet neve, típusa stb. szerint

Export/Import schedules/Kigyűjtések exportálása/importálása (V1.9+)

A Revit kigyűjtések kétirányú átvitele

 A kigyűjtések exportálása és importálása funkció lehetővé teszi a kijelölt táblázatok exportálását az Excel programba, az Excel-ben történő szerkesztést – a szerkesztett táblázatokat pedig vissza is olvashatja a Revitbe.

A projekt összes kigyűjtésének exportálásához használja az „Összes kijelölése” lehetőséget. Az “Egy fájlba” opció exportálja az egyes kigyűjtéseket fájlok elkülönítésére, és a fájlokat Revit kigyűjtésük nevével nevezi el. Az Excel lap zöld színű paraméterei szerkeszthetők, majd az “Kigyűjtések importálása” funkcióval vissza importálhatók a Revitbe.

Abban az esetben, ha a lap több sort tartalmaz ugyanazon típusú paraméterrel, a Revitbe történő importálás visszaírja az utolsó sor értékét.

Adat Excelben:

Bemutató videó a működéséről (angol nyelven):

Join geometry/Geometria csatolása (V2.2.9+)

Az elemgeometria többszörös összekapcsolása

Az elemek tömeges összekapcsolása kiválasztott kategóriák szerint, beleértve az első és a második szintű prioritás beállításának lehetőségét.

Anaglyph

Hozzon létre 3D-s anaglyph-t vörös-cián szemüveghez (ideiglenesen eltávolítva)

Az Anaglyph függvény létrehoz egy 3D anaglyph vagy az aktuális jelenetet (3D nézet). Megadhatja a szem távolságát, a kimeneti felbontást, és az Anaglyph az RVT projektben létrehoz egy anaglyph a jelenlegi 3D nem perspektivikus nézetéből (létrehozza saját ideiglenes perspektíváját). Az így kapott PNG fájl a projekt mappájában van tárolva (figyelje az R / O mappákat). Ez a funkció a próbaverzió lejárta után is elérhető marad.

Lásd még az Anaglyph kiegészítő eszközt az AutoCAD és az Inventor számára.


Eszközök Revit MEP-hez

Csak Revit (MEP)-ben használhatja a Duct Splitter, Element Renumber, stb. eszközöket:

Split Ducts/Légcsatornák felosztása

A Duct Splitter/Légcsatornák felosztása funkció a kiválasztott légcsatornát, vagy csövet a meghatározott hosszú szakaszokra osztja. Automatikusan beilleszt egy csatlakozó elemet az összeillesztési pontba. A kiválasztott elemeknél globálisan adhatja meg a szakaszok hosszát négyszög-, kör keresztmetszetű légcsatornáknál és csöveknél.

Működését bemutató videó (angol nyelven):

Renumber Ducts/Légcsatornák újraszámozása

A Renumber Ducts/Légcsatornák újraszámozása funkció újra számozza az összes elemet és légcsatornát a kiválasztott ágban egy adott számtól, csak válassza ki az ág első elemét. Ha a légcsatorna csak egy részét számozza át, válassza ki az újraszámozás kezdőpontját és irányát. Abban az esetben, ha az ág azonos típusú és méretű elemet tartalmaz, ugyanazt a számot kapják.

Duct Insulation/Légcsatorna szigetelés

A Duct insulation/Légcsatorna szigetelés eszköz többszörös szigetelést hoz létre a meglévő légcsatornán és csövön (adott rendszer/átmérő összes csövén). Ez a funkció táblázat-vezérelt.

Describe duct/Légcsatorna leírás

A Describe duct/Légcsatorna leírás funkció a csatlakozás ponthoz adja hozzá a légcsatorna felirat címkét. A beállításokban kiválaszthatja a használni kívánt feliratozási elemet a listából – kör és négyszög keresztmetszetű légcsatornákhoz – a címkét a nézet összes elemére, vagy csak a kijelölt elemekhez adja hozzá. Kiválaszthatja a címke beillesztési stílusát – bal, jobb, mind a két végén, stb.

Duct Symbols/Légcsatorna szimbólum

A Duct symbol/Légcsatorna szimbólum funkció egy megjegyzés szimbólumot ad hozzá a légcsatornákhoz és a csövekhez. A párbeszéd ablakon meg lehet adni a rendszert, a szimbólumot, az eltolást és az átmérőt.

System Direction/Rendszer irány

Hozzáadja a függőleges csövek áramlási irányát az alaprajzhoz. Megadhatja a rendszereket, a nézeteket a nyíl elhelyezéséhez és a nyíl irányát.

Delete Pipes/Ducts / Cső/Légcsatorna törlése

A kiválasztott cső/légcsatorna törlése, az idomok összehúzásával.

Thickness/Vastagság

A Thickness/Vastagság funkció létrehoz egy megosztott „Thickness” paramétert, amely tarlamazza a cső vastagságát (csőfal). Ez a paraméter fontos például automatikus címkézésnél névleges külső méret x csőfal vastagság, bármilyen csőtípusnál használható.

Bemutató videó a működéséről:

Route Length/Útvonal hossza (V2.9+)

A Route Length/Útvonal hossza funkció megjeleníti a nyomvonalon a kiválasztott elemek teljes hosszát (csövek, csőtartók, kábeltálcák, …).

Wall duct or pipe/Fal légcsatorna vagy cső (V1.9+)

Létrehoz egy méretet a kiválasztott fal és egy légcsatorna/cső között és hozzáadja a DN paramétert a kiválasztott légcsatornából/csőből a méretcímkéhez. A parancs kiadása után ki kell először választani a falat, majd utána a légcsatorna/cső elemet.


Online tools

Az online eszközök egyszerűsítik a webes erőforrásokhoz való hozzáférést a Revit és a Revit Tools felhasználói számára – az alkalmazás kezdőlapjára és a CADforum.cz webhelyen található Revit RFA könyvtárhoz.

Catalog of BIM families (V2.0+)

A családelem katalógus online eszköze korlátlan hozzáférést biztosít az RFA családok letöltéséhez a BIM könyvtárból a CADforum.cz webhelyen, a családok beillesztésével az aktuális RVT projektbe. A letöltött családok lokálisan kategóriákba rendezhetők, és ismételten beilleszthetők a projektekbe.

Settings

A Beállítások párbeszédpanel lehetővé teszi az alkalmazás nyelvének megváltoztatását és egyes funkciók paramétereinek beállítását (pl. Structure címke), egységek beállítását (mm / láb / hüvelyk) és a bal / jobb oldali ajtók észlelésének módját (váltás) és címkéket. Beállíthatja a parancssor nyelvét és újratöltheti annak parancslistáját. Engedélyezheti / letilthatja az egyes Revit Tools ikonokat is a szalagon.


További fejlesztések:

Az 1.9-es verzió óta egyszerűsítették az alkalmazás szalagmenüt és a közös funkciókat almenükbe csoportosították. Új almenü lehetőségek: Méretek, Jelmagyarázat, Kigyűjtés, Ajtó. Kattintson az ikon felső részére az alapértelmezett parancs elindításához, kattintson az alsó részre a kinyíló menü megjelenítéséhez.

A Revit Tools funkcionalitása gyorsan bővül. Küldhet nekünk javaslatokat más funkciókról, melyek hatékonyabbá teszik a Revit-ben végzett munkát.

További információ >>>


Használja ki Ön is és tervezői csapata is az Autodesk újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket, amelyek új szintre emelik cége tervezési-gyártási hatékonyságát! 

Az Autodesk BIM megoldások segítik a különböző csoportok, szakágak az együttműködését és a kívánt projekteredmények elérésében – a tervezési, a kivitelezési és az üzemeltetési szakaszban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni az Autodesk tervezési munkafolyamatának fejlesztéseivel kapcsolatban, keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, használja fel az egyes iparágakban jártas szakértőink tapasztalatait!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtbe csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.