Fusion

Autodesk Fusion: integrált, felhőalapú 3D CAD/CAM/CAE, PCB termékfejlesztési platform, amely egyesíti a formatervezési, gépészeti tervezési és együttműködési szolgáltatásokat.

Fusion

Az Autodesk Fusion egy felhőalapú 3D CAD, CAM, CAE és PCB rendszer, ami PC-n és MAC-en is fut, ami beépülő eszközökkel segíti a teljes termékfejlesztési folyamatot – koncepciótól a gyártásig.

Az egyik leghatékonyabb módja legyőzni a termékfejlesztési folyamat kihívásait, ha egy integrált tervezői munkafolyamatot használ. Egy olyan rendszer használata, ami integrálja a CAD-et, a szimulációt, a CAM-et és az adat menedzsmentet, így a teljes mérnöki csapata elé tárul a lehetőség, hogy kihasználják a tervező rendszer teljes kapacitását, amivel innovatív lehet és versenyelőnyhöz juthat. A felhő alapú rendszer segítségével a mérnök csapata olyan munkafolyamatokat alakíthat ki, ami támogatja az együttműködést a különböző területen dolgozó kollégák között, hogy egy széleskörű termékfejlesztési folyamatot alakítson ki és kiküszöbölhesse a kommunikációs akadályokat az egymástól független területeken dolgozó mérnökök között.

WEBINÁR: Fejlett és előremutató gyártástámogató megoldások az Autodesk Fusion 360 szoftverben 

A folyamatosan változó ipari környezetben a CAD/CAM szoftverének központi szerepet kell játszania abban, hogy lehetővé tegye vállalkozása gyors alkalmazkodását és növekedését.

Tekintse meg felvételről webinárunkat és ismerje meg, hogyan hozhat ki többet az Ön iparágában a Fusion 360-ban megtalálható gyártási eszközök segítségével! Használja ki az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelheti tervezési hatékonyságát!

A webináron való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. 
A webinárt rögzítjük, amelyet az arra regisztrálók részére az eseményt követően emailban elküldünk.

Minden eszközt biztosít a mechanikus tervezéshez, ipari tervezéshez, vázlatkészítéshez, szimulációhoz, megmunkáláshoz egy felhő alapú rendszerrel, ami segíti az együttműködést és kommunikációt a csapatok között.

Magában foglalja a verziókezelést, dokumentumkezelést és a mobilis megtekintést és menedzsmentet, ami tovább segíti az együttműködést és  adatmegosztást.

Széleskörű CAM-es funkcionalitást biztosít, amivel additív technológiával gyárthat, 3D nyomtathat, vízvágó -, lézervágó – és plazmavágó szerszámpályákat készíthet és még a CNC esztergákat is programozhatja.

Felmérések szerint a CAD és CAM környezet integrálása egyetlen platformra a felhasználóknak lehetőséget nyújt, hogy gyorsabban készítsék el a termékeket és a piacra kerülési időt akár 20%-al csökkenthessék.

Felhőalalpú megoldás minden terület számára

Gépész és
mechatronikai
mérnököknek

Tervezze meg termékeit egy teljes 3D modellezési környezetben, beleértve a parametrikus, szabad formájú, közvetlen és felületi modellező eszközöket, és válassza ki a munkafolyamatot saját preferenciái szerint.

A tervezések optimalizálási, súlycsökkentési és teljesítményjavító tanulmányozása során a klasszikus módszerek helyett mesterséges intelligencia és felhőtechnológia használatával hozzon létre több megoldási lehetőséget, amelyek különféle eredményt adnak, és válassza ki a folyamataihoz legmegfelelőbbet.

Tesztelje és érvényesítse tervei teljesítményét valós körülmények között egyetlen modell használatával, egyetlen megfizethető platformon.

Villamos- és
elektronikai
mérnököknek

A kapcsolási rajzok és a 3D nyomtatott áramkörök (NYÁK) tervezésekor, tervezze meg az elektronikai tervezéshez kapcsolódó mechanikai alkatrészeket.

Gyorsítsa fel még jobban a tervezést az alkatrészkönyvtárral, és végezzen hűtési elemzést.

Végezzen DRC- és SPICE-auditokat, és ellenőrizze, hogy a terv készen áll-e a gyártásra és működőképes-e.

Ipari forma-
tervezőknek és
dizájnereknek

Az Autodesk Fusion a 3D CAD-tervezéshez szükséges összes fejlett eszközt biztosítja, segítve az ipari tervezőket, hogy innovatívabbak legyenek.

A szabványos modellezési lehetőségek mellett a könnyen használható parametrikus, szabad formájú, direkt és felületmodellező eszközök jelentősen lerövidítik a tervezési időt, míg a tervezések fizikai teljesítménye gyorsan meghatározható a gyors prototípuskészítő eszközöknek köszönhetően.

Gyártómérnököknek,
technológusoknak és
gépkezelőknek

Gyorsan importálhatja terveit a CAD-fordítók legszélesebb választékával több mint 50 különböző fájltípushoz, közvetlenül szerkesztheti a meglévő funkciókat vagy felfogó készülékeket az integrált CAD/CAM platform segítségével.

Az Autodesk Fusion egyszerű beállításával és CNC programozási lehetőségeivel gyorsabban készíthet alkatrészeket. Komplett NC programokat generálhat az ingyenes, nyílt forráskódú és teljesen testreszabható poszt processzor könyvtár segítségével.

A projekt többi
résztvevője
számára

A projekt részletei bárhonnan, bármikor, webböngészőből vagy mobileszközről elérhetők és megtekinthetők. A projektadatok biztonságosan megosztásra kerülnek a belső vagy külső résztvevőkkel.

A központi projektmenedzsmentnek köszönhetően a tervezési változtatások, az összes résztvevő észrevételei, megjegyzései könnyen nyomon követhetők és kezelhetők.

Szabadúszók
és hobbisták
részére

A Fusion az első 3D CAD/CAM/CAE eszköz, amely a teljes termékfejlesztési folyamatot egyetlen felhőalapú platformon egyesíti Mac és PC számára.

Akár professzionális tervező irodáról van szó vagy csak érdeklődik a 3D-s modellezés és a hobbigyártás iránt, a Fusion minden eszközt tartalmaz ahhoz, hogy terveit a koncepciótól a valóságig végig vigye.

10 érv a Fusion használata mellett

Fusion-1 (1)

Az Autodesk Fusion egy termékfejlesztési eszköz, amivel a tervezéstől a gyártásig a teljes folyamatot elkészítheti. Első lépésben könnyedén elkészítheti a 3D modelleket, változásokat hozhat rajta létre gyorsan és egyszerűen, hogy a legjobb tervet hozhassa létre. Majd a szimulációs környezetben, megfigyelhető a termék teljesítménye valódi körülmények között és terv ellenőrzéseket végezhet. Végezetül elkészítheti a terméket megmunkálásra akár CNC gépre vagy additív gyártásra. A teljes folyamatot egyetlen rendszerben kezelheti, anélkül, hogy platformot kellene váltani.

A fejlett modellező eszközöknek köszönhetően a saját módszere szerint dolgozhat. Az Autodesk Fusion rugalmas direkt modellezést biztosít és parametrikus tervezést is támogatja. Ön döntheti el, hogy a terméktervezési folyamata során mikor melyik modulban használja az adott eszközöket. Az Autodesk Fusion fejlett modellező eszközei magában foglalják a spline modellezést, NURBS felületek modellezését, bezier görbéket is.

Vessen véget a kommunikációs problémáknak a tervező, mérnöki és gyártó részlegek között. Használja ki teljes mértékben tervezési ötleteit és adatait összetett felületek létrehozásával, amelyek megmunkálhatók és könnyen elkészíthetőek a mérnöki és gyártási folyamatokban.

Könnyedén importálhat és exportálhat tervadatokat átfogó CAD-fájlkonverziós eszközökkel. Autodesk Fusion, OBJ, DXF, DWG, SLDPRT stb. Több mint 50 különböző fájltípus fordítását támogatja.

Gyorsan hozhat létre tervezési alternatívákat egyetlen ötletből a mesterséges intelligencia és a felhőtechnológia segítségével az Autodesk Fusion Generative Design beépülő moduljával. Válassza ki az Ön tervezési és gyártási igényeinek leginkább megfelelő alternatívát a több száz megoldás közül, amelyeket pillanatok alatt felajánl Önnek. Elemezze tervét különböző feltételeknek megfelelően, különféle anyagok, terhelések és korlátok segítségével. Az Autodesk Fusion szimulációs képességei közé tartozik a termikus, kihajlási és nemlineáris feszültségelemzés.

Az Autodesk Fusion segítségével az adatkezelés és a verziókezelés automatikusan történik. Az Autodesk Fusion automatikusan létrehozza és kezeli a verziókat, lehetővé téve a végső terv egyszerű összehasonlítását vagy visszaállítását a korábbi verziókhoz. Az integrált keresőmotor segítségével könnyedén megtalálhatja az összetett összeállításokban lévő alkatrészeket, és felgyorsíthatja a tervek többszöri felhasználását.

Dolgozhat egyedül vagy másokkal, és szabályozhatja hozzáférésüket a projektek megtekintéséhez, megjegyzéséhez és szerkesztéséhez egyetlen központi projektvezérlő pulton. Még ha nem is használják az Autodesk Fusion-t, az együttműködők valós időben tekinthetik meg és tekinthetik át a projektadatokat egy webböngészőn keresztül. Az együttműködők a mobileszközeikre letöltött Autodesk Fusion alkalmazás segítségével megtekinthetik, áttekinthetik és megjegyzéseket fűzhetnek a tervekhez.

Ossza meg a modellek fotórealisztikus képeit belsőleg vagy ügyfeleivel, vagy készítsen kiváló minőségű marketinganyagokat. Az Autodesk Fusion előre megjeleníti a terveket a felhőben, leveszi a nehéz számítási terhelést az eszközökről, és lehetővé teszi, hogy megszakítás nélkül folytassa a munkát. Tervei, amelyek megjelenítési folyamata befejeződött, bármikor megtekinthetők és megoszthatók az Autodesk Drive-fiók vezérlőpultján vagy a Desktop Connector alkalmazáson keresztül. Fény, hatás, mélységélesség stb. a vizualizációs környezetben. A részletes vezérléseket dinamikusan hajthatja végre egyszerű drag and dropp paranccsal, majd befejezheti a vizualizációt a saját számítógépén.

Gyorsan készíthet szerszámpályákat az integrált CAM környezetben a HSM magját használva, esztergálástól kezdve, 2.5-től 5 tengelyes megmunkálásokig. Olyan eszközöket érhet el, amivel támogathatja az additív gyártási folyamatokat, mint például szeletelés, támaszték felületek létrehozása és szerszámpálya a 3D nyomtatókhoz.

Az Autodesk Fusion PC-s és Mac-es verzióval is rendelkezik, lehetővé téve a preferált operációs rendszer vagy mindkettő használatát további költségek nélkül.

Fusion bővítmények (Extensions)

Manufacturing Extension

A Fusion Manufacturing Extension fejlett gyártási funkciókat nyújt. Több 3 és 5 tengelyes stratégiát, szerszámpálya optimalizálást és folyamatautomatizálást biztosít speciális eszközeivel.

Additive Build Extension

A Fusion 360 Additive Build Extension lehetővé teszi a nagy értékű fém alkatrészek 3D nyomtatását. Automatikusan orientálhatja az alkatrészeket, kiváló minőségű felületeket hozhat létre, és teljesen asszociatív támasztékot generálhat.

Generative Design Extension

A Fusion 360 Generative Design Extension mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé optimalizált alkatrészek létrehozását a súlycsökkentés, szilárdságnövelés vagy  a konstrukció egyszerűsítésre érdekében.

Nesting & Fabrication Extension

A Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension kiváló lehetőséget biztosít lemezalkatrészek optimalizált, asszociatív, többfajta alkatrészből álló elrendezéseinek létrehozásához.

Manufacturing Extension

A Fusion Manufacturing fejlett széleskörű gyártási funkciókat kínál forgácsolási, lemezvágási és additív gyártási területen. Többek között speciális automatizált 3 és szimultán 4-5 tengelyes megmunkálási stratégiákkal, optimális táblaelrendezés tervezéssel és további 3D nyomtatási beállításokkal bővíthetjük a program képességeit.

Design Extension

A Fusion Product Design Extension hozzáférést biztosít a fejlett 3D tervezési és modellezési eszközökhöz, amelyek egyszerűsítik a termékfejlesztési folyamatot komplex geometriák automatizált létrehozásával.

Manage Extension

A Fusion Manage Extension termék életciklus kezelési funkciókkal egészíti ki az alaprendszert, a gyártás bármely szakaszában egy gombnyomással, előre elkészített munkafolyamatok segítségével kezeli a tervmódosításokat.

Simulation Extension

A Fusion Simulation Extension egy sor szimulációs tanulmány-típust tartalmaz, amelyek segítségével még a gyártás előtt megvizsgálhatja, hogy a 3D modell gyártható-e, vagy hogyan viselkedik valós körülmények között, illetve mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé optimalizált alkatrészek létrehozását a súlycsökkentés, szilárdságnövelés vagy a konstrukció egyszerűsítésre érdekében.

Signal Integrity Extension

A Fusion Signal Integrity Extension lehetővé teszi NYÁK-ok elektromágneses teljesítményének elemzését, az impedancia eltérések és a csatolt geometriai problémák mérséklését, a tervezési jellemzők és a megfelelőség javítása, a fejlesztési ciklus felgyorsítása és a fizikai tesztelési költségek csökkentése érdekében.

Fusion csomagok

Fusion-360-for-Manufacturing-2023-lockup-Blk-OL-ADSK-No-Year-stacked

Fusion for Manufacturing

Bővítse tovább a Fusion alapvető 3D tervezési és gyártási képességeit olyan eszközökkel, amelyek a termelés bármely szakaszában kezelik a változásokat.

Több, mint 50%-kal kedvezőbb ár, ha a Fusion for Manufacturing ajánlatot választja!*

Fusion-360-for-Product-Design-2023-lockup-Blk-OL-ADSK-No-Year-stacked

Fusion for Product Design

Bővítse tovább tervezési és szimulációs képességeit! A termékfejlesztési folyamat során hozzáférhet a Fusion fejlett tervezési és szimulációs eszközeihez, valamint a változáskezelési eszközökhöz.

Több, mint 30%-kal kedvezőbb ár, ha a Fusion for Product Design ajánlatot választja!**

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Érdeklődési terület/iparág:
CAD
CAM
mérnöki szimulációk
tervadatkezelés/együttműködés
látványtervezés
gyártáselőkészítés
létesítmény tervezés
layout tervezés
gyártás és kivitelezés
egyéb

  Melyik Fusion 360 extension megoldás iránt érdeklődik:*
Fusion 360 Machining Extension
Fusion 360 Additive Build Extension
Fusion 360 Generative Design Extension
Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension
Fusion 360 Manage Extension
Fusion 360 Product Design Extension
Fusion 360 Simulation Extension
Fusion 360 Team Participant
Fusion 360
Fusion 360 magyar verzió
Fusion 360 CAD/CAM oktatás

  Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb
nem használok Autodesk megoldást

  Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Cégen belül milyen CAM technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
folyamatközi mérés
szimultán 5x
indexált/pozícionált 5x
3 tengelyes marás
2-2,5D marás/esztergálás
2-3-4-5 tengely
egyéb

  Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

  Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*
 

Az Autodesk-termékekre való előfizetés rugalmas kezelést és egyszerűbb hozzáférést biztosít az eszközökhöz és technológiákhoz!

Műszaki támogatás: hozzáférés a támogatási szakemberekhez, távoli segítségnyújtás és online erőforrások használatának lehetősége.

Naprakész szoftver: maradjon versenyképes a legújabb fejlesztésekhez és a frissítések révén a teljesítmény-javításokhoz való azonnali hozzáféréssel.

Rugalmas futamidők: használja a szoftvert, ameddig csak szüksége van rá, egy vagy három évig terjedő futamidőkkel vagy használatalapú konstrukcióval.

Adminisztrációs eszközök: könnyedén kezelheti a szoftverlicenceket, a helyeket és a használatot az Autodesk-fiókjából.

Töltse le a Fusion ingyenes, 30 napos próbaverzióját!

Az integrált CAD, CAM, CAE és PCB szoftver összes képességéhez és funkciójához hozzáférhet.

Név:* E-mail cím:* Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

Reméljük, hogy a Fusion számos funkciója meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési, gyártási hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

*A Fusion for Manufacturing ajánlattal az Autodesk Fusion, a Manufacturing Extension, a Design Extensionb és a Manage Extension több mint 50%-kal olcsóbban szerezhető be, mintha azokat külön-külön vásárolná meg.
**A Fusion for Product Design ajánlattal az Autodesk Fusion, a Design Extension, a Simulation Extension és a Manage Extension több mint 30%-kal olcsóbban szerezhető be, mintha azokat külön-külön vásárolná meg.

 

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó