A RESPIRÁTOR zrt. Magyarország egyetlen légzésvédelmi eszközöket gyártó vállalata. A cég jogelődjét a német AUER cég és a Magyar Honvédkincstár alapította azzal a céllal, hogy a honvédség vegyivédelmi eszközigényét hazai gyártásból lehessen kielégíteni.

Ma a cég gyártási és értékesítési palettáján komoly szerepet játszik a katonai és a polgári (ipari) igények kielégítése. A társaság ma 100%-ban magyar tulajdonú.

A Respirátor Zrt. az Inventor segítségével készítette el többek között a mára híressé vált könnyű-páncélvédettségű bázisjárműnek, a Komondornak a digitális prototípusait. Ezen prototípus változatok közül a kívánalmaknak legjobban megfelelő alternatívából építették meg a harcijármű fizikai prototípusát.

A mellékelt videón(a kapcsolódó anyagoknál) megtekinthetőek a Komondor modell-változatok és a róluk készült, az Autodesk rendszereivel renderelt animációk is. A Inventor sok külső rendszer fájlformátumait is gond nélkül kezeli, így a projektek során a Respirátor mérnökei problémamentesen tudnak együttműködni a különböző beszállítókkal.

 

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó