Mazak gyártási megoldások és CAM szoftveralkalmazási területek

2022. február 22-24-én a Mazak Magyar Technológiai Központjában, Sóskúton megismerheti az EMO kiállításon debütált újdonságait. Megmunkálóközpontjaik között megtekinthető 5-tengelyes, illetve függőleges és vízszintes megmunkálóközpont, ezen felül munka közben is megtekintheti FIBER lézervágó berendezésüket.

A három napos rendezvényen a hyperMILL CAM megoldásunkkal készített bemutató megmunkálással készülünk szakértő kollégáink részvételével.

hyperMILL connected machining

A bemutató projektről:
egy alkatrész hatékony és zökkenőmentes megmunkálási folyamatának bemutatása; kihasználva a korszerű, nagy teljesítményű szimultán 5 tengelyes szerszámgép, megmunkálószerszámok és CAM programok lehetőségeit. Feltárjuk és bemutatjuk az együttműködési lehetőségeket az előzőkben felsorolt komponensek között.

A munkadarab mérete kihasználja a Mazak gép munkaterét, mozgástartományát. A felfogási tervet több lépésben finomítottuk, így éppen a szoftlimiten belül fér el a megmunkálás.
Mivel a munkateret jelentősen kihasználtuk, a felfogási környezetet minimalizálni kellett, hogy csak annyira legyen kiemelve az alkatrész amennyire feltétlenül szükséges. Ezzel növeltük a megfogás merevségét, csökkentettük a rezgéseket. Ezzel kihívások elé is állítottuk magunkat, különös figyelemmel kellett lennünk az ütközésekre, az ütközés elkerülésre.

Az alkatrész mérete és jellege szerint választott szerszámok hosszú kinyúlása több oldalról kihívást jelentett. Az egyik a munkatér és mozgástartomány korlátozta a hosszt, valamint a hosszú kinyúlás érzékeny volt a rezgésekre, felerősítve azokat, így az ehhez a feltételekhez illeszkedő, de mégis hatékony technológiát dolgoztuk ki.

Kiemelt célunk a hyperMILL folyamatba illesztése és alkalmazása során:
átfogó információkat nyújtani a Mazak szerszámgépek felhasználói és érdeklődői, valamint a Mazak kollégái számára a hyperMILL hatékony és megbízható működéséről; szakértő kollégáink felkészültségéről a hyperMILL ilyen és hasonló megmunkálási folyamatokhoz való adaptációs folyamata és annak alkalmazása kapcsán.

A beüzemelési folyamat és annak minden lépése teljesen megegyezik a hyperMILL vevői számára nyújtottakkal.

Minden szükséges technikai, technológiai komponenst összhangba hoztunk a kiváló végeredmény elérése céljából, hogy üzemi körülmények között illesszük a hyperMILL-t a szerszámgéphez. Ez a posztprocesszor beüzemelését, felparaméterezését jelentette: illeszteni kellett a szerszámgép kinematikai modelljét, hogy az, mint egy digitális iker (tükör) segítse a biztonságos, ütközésmentes szerszámpályák létrehozását, ellenőrzését és véghelyzetek kezelését.

Akár egy ilyen típusú bemutató projekt folyamán is hangsúlyos szerepet kap a magas folyamatbiztonság elérése, hogy a teljes megmunkálási folyamat hatékonyan, a tervezett időkereten belül, magas minőségben megvalósuljon.

A bemutató projekttel célunk a korszerű megmunkáló szerszámokban rejlő forgácsleválasztási teljesítmény és felületi minőség lehetőségek feltárása. Gyakorlati alkalmazása és bemutatása az érdekelteknek, mindezt úgy, hogy a teljes megmunkálási folyamatot hatékonyan és biztonsággal kezeljük.

Ne hagyja ki a lehetőséget és vegyen részt az eseményen! Az élő bemutató mellett megtekinthető lesz, hogy a VR környezet hogyan segíti a megmunkálástervezést.
A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges a Mazak weboldalán.

Regisztráció ITT

Találkozzunk 2022. február 22-24-én a Mazak Magyar Technológiai Központjában, Sóskúton!

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó