Tervezés-automatizálás, amely új távlatokat nyit a mérnöki tervezés terén

Mi az a tervezésautomatizálás?

A tervezés-automatizálás lehetővé teszi a mérnöki tudás és szándék rögzítését és újbóli felhasználását. Az automatizálás segítségével nem csupán a hibák számát és a fárasztó, ismétlődő modellezési feladatokra fordított időt csökkentheti, de az automatizálás a későbbi fejlesztési folyamatok egyszerűsítése érdekében méretezhető is.

A tervezés-automatizálás gyakorlati alkalmazásai

A tervezés-automatizálás az alapparaméterek megadásának automatizálásától egészen a teljes körű termékkonfigurálásig fejleszthető tovább. A folyamat beállítása az aktuális igényeknek megfelelően lehet egészen egyszerű és kifejezetten összetett is. Ismerje meg, hogy az Autodesk Inventor iLogic technológiája hogyan teszi lehetővé a mérnökök számára a szabályalapú tervezés összetett programozás nélküli, egyszerű használatát.

Használja ki a tervezés-automatizálás előnyeit!

A megfelelő eszközökkel hatékonyabban dolgozhat, így a nagyobb kihívást jelentő mérnöki feladatokra tud koncentrálni.

Hatékonyabb tervezés

A lemezalkatrészek és hegesztett vázszerkezetek gyakran rendelkeznek olyan szabványos alakelemekkel, amelyeknek a modellezése egyszerű ugyan, de fáradságos munka. Ha automatizálja a termékek jellemző alakelemeinek létrehozását, megszabadulhat az aprómunka nagy részétől.

Gyors termékkonfigurálás a specifikációnak megfelelően

A modellek az ügyfél által megadott specifikációknak megfelelő manuális módosítása megterheli a mérnöki erőforrásokat. Paramétereket határozhat meg a 3D modell létrehozásához, és egyszerűen beállíthat szabályokat az egyéni termékkonfigurálók használatához.

A gyártásba vitel folyamatának felgyorsítása

Az automatizálást a mérnöki tervezés határain túl is alkalmazhatja olyan egyszerűen programozható eszközökkel, amelyek rögzítik és végrehajtják a szabványos folyamatokat a rajzok, szerszámpályák és egyéb dokumentációk előállításához.

„Az általunk készített alkatrészeknek nagyon pontosaknak kell lenniük, és a manuális modellezésük sok időt vesz igénybe. Biztosak voltunk benne, hogy van erre egy jobb megoldás.”

Bevezetés a tervezés-automatizálás használatába

A Product Design & Manufacturing Collection gyűjteményben megtalálható automatizálási eszközök eleve méretezhetők, hogy a célok elérésével párhuzamosan továbbfejleszthetők legyenek. A gyűjtemény termékeivel meghatározhat olyan szabályokat, amelyek többek között egyéni termékkonfigurálókhoz, rajzkészítéshez, szerszámpályákhoz, szimulációs beállításokhoz és egyebekhez használhatók.

Töltse le “A tervezés-automatizálás gyakorlati alkalmazásai” című magyar nyelvű kiadványunkat!

Ismerkedjen meg olyan általános használati esetekkel, ahol a mérnöki tudás rögzítésével és újbóli felhasználásával leegyszerűsíthetők a tervezési folyamatok. Mindezeket megismerheti kiadványunkból!

Kérem a kiadványt!

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a kiadványról?:* Érdeklődési terület/iparág:
CAD
CAM
mérnöki szimulációk
tervadatkezelés/együttműködés
látványtervezés
gyártáselőkészítés
létesítmény tervezés
layout tervezés
gyártás és kivitelezés
egyéb

Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Cégen belül milyen CAM technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
folyamatközi mérés
szimultán 5x
indexált/pozícionált 5x
3 tengelyes marás
2-2,5D marás/esztergálás
2-3-4-5 tengely
egyéb


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Varinex-CADStudio Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

Reméljük, hogy kiadványunk meghozza a kedvét a vállalatában zajló tervezési technológiák új szintre emeléséhez! A Varinex-CADStudio Kft. iparágban jártas szakértői támogatást nyújthatnak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy megismerhesse, miként vezetheti be a tervezés-automatizálást napi munkafolyamatába!

Kapcsolattartók:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai
tanácsadó
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu