Autodesk Reverse Engineering megoldások – 3D modellek előállítása pontfelhőből és STL adatokból

Autodesk Reverse Engineering megoldások webinár 2022. október

Bármilyen mérnöki területről is legyen szó, sokszor előfordul, hogy a tervezési folyamat során figyelembe kell venni a meglévő körülményeket, ezért fel kell mérni a helyszínt, meg kell mérni a kapcsolódó berendezéseket, készülékeket, alkatrészeket.

Ezek a mérések történhetnek hagyományos úton mérőszalaggal, tolómérővel, de ennél sokkal hatékonyabb a lézeres felmérés, termék szkennelés.

Sokféle technológia létezik a piacon, amelynek a segítségével el lehet végezni az ilyen jellegű mérési feladatokat. Az közös bennük, hogy a végeredmény egy nagy mennyiségű pontból álló pontfelhő, vagy az ebből létrehozott szintén nagy elemszámú háromszögekből álló adathalmaz.

Utóbbi nem csak felmérés során jöhet létre, forma- és látványtervező szoftverekben, 3D nyomtatásban és egyes adatcsere formátumokban is használják, mert kisebb helyet foglalnak és könnyebben kezelhetőek. Ezeket az adatokat valamilyen szinten közvetlenül is fel lehet használni, de sok esetben célszerű az eredeti modell újraépítése, analitikus CAD geometria előállítása. Az esetek döntő többségében a visszamodellezés idő- és számításigényes feladat, ami jelenleg még teljes mértékben nem automatizálható.

Az Autodesk termékpalettáján egyre több olyan eszköz jelenik meg, ami támogatja a felmérésből származó adathalmazok felhasználását, kezelését és szükség esetén a modell előállítását.

Vegyen részt 2022. október 4-én 10 órától szakmai webinárunkon, ahol az Autodesk reverse engineering megoldásai és konkrét módszerei kerülnek bemutatására.

Előadónk: Farkas Attila – Inventor specialista

A webináron való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. Kérjük töltse ki az alábbi adatlapot, hogy a bejelentkezéshez szükséges adatokat emailben elküdlhessük. Köszönjük.
A webinárt rögzítjük, amelyet az arra regisztrálók részére az eseményt követően emailban elküldünk.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a rendezvényről?:* Érdeklődési terület/iparág: Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő