PowerMill tipp – szerszámtengely dinamikus módosítása

A szerszámgép dinamikus módosítása elem segítségével könnyedén és gyorsan elkerülhetjük az ütközést a munkadarab és a megmunkáló szerszám között, anélkül, hogy a szerszámpályát újra kellene számoltatni. Ezzel a módszerrel jelentős időt spórolhatunk meg a programozás során.

Nézzük meg ennek lépéseit.
  • Szerszámpálya kalkulálása
  • Ütközés ellenőrzés
  • A szerszámpálya ütköző részeire a szerszámgép dinamikus módosítása menüpontban megadhatjuk, hogy mely részekre szeretnénk újradefiniálni a szerszámtengely irányát. A régió kiválasztásánál megadhatjuk az átmenet hosszát, amely azt a távolságot jelzi, amin belül a szerszámtengely irány megváltozik a régi irányhoz képest.
  • Szerszámtengely módosítása
  • Mentés és kiválasztott régiók újraszámítása

Ezt követően láthatjuk, hogy azon a területen, amit kiválasztottunk frissítve lett a szerszámtengely.


A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Ahhoz, hogy a PowerMill nyújtotta programozási lehetőségeket teljes mértékben alkalmazza, és kihasználhassa annak minden előnyét, a robot programozást is el kell sajátítani csakúgy, mint a szerszámgépiparban a CAD / CAM programozást. Az Autodesk PowerMill-t az különbözteti meg a versenytársaitól, hogy gyorsan és egyszerűen lehet programozni és teljesen kihasználhatjuk az ipari robot képességeit.

Ha Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emelnék tervezési hatékonyságukat, keressék kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak ehhez.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!