Hogyan lehet beolvasni bármilyen NC kódot a PowerMill szoftverbe?

PowerMill tipp

A PowerMill-lel nem csak szerszámpályát lehet készíteni, de bármilyen NC kódot vissza tudunk olvasni a szoftverbe, amit le is tudunk szimulálni. Talán egyszerűbb a folyamat, mint elsőre gondolnánk.

Lépései a következők:

Először is szükségünk lesz az alábbi makróra:

IF NOT entity_exists(entity(‘tool’,”)) {
MESSAGE INFO ‘There is no active tool!’
RETURN
} ELSE {
IF path != ” {
STRING $filename = ”
 $filename = FILESELECT ‘Select file’ ”
IF $filename == ” {
    RETURN
}
SIMULATE TAPEFILE $filename
}

  1. Egy egyszerű szövegszerkesztőbe a fenti kódot bemásoljuk és elmentjük .mac kiterjesztéssel.
  2. Új PowerMill projekt létrehozása.
  3. Tetszőleges szerszám létrehozása.
  4. Makró futtatása.
  • Felugró ablakban NC kód kiválasztása
  • NC kódon szimuláció futtatása

A beolvasott szerszámpályából, pedig készíthetünk egy új szerszámpályát.

Lépései a következők:

  1. A beolvasott szerszámpálya mentése mintaként.
  2. Minta tetszőleges szerkesztése.
  3. Minta szerinti simítás szerszámpálya kiválasztása.
  4. Szerszámpálya tetszőleges módosítása.

Még több PowerMill: a PowerMILL additive egy olyan bővítmény amivel additív gyártáshoz vagy hibrid gyártáshoz lehet szerszámpályákat készíteni. A DED gyártási technológiát alkalmazza, más néven felrakó hegesztés. A PowerMILL-ben meglévő többtengelyes CNC és Robot programozási képességet kihasználva készíthet többtengelyes additív szerszámpályát úgy, hogy a pálya minden egyes pontját vezérelheti különböző paraméterekkel. Ezek a paraméterek teszik lehetővé a felrakó hegesztés pontjainak finom vezérlését.

Tekintse meg felvételről korábbi előadásunkat, ahol bemutattuk az Autodesk PowerMILL additív gyártási megoldások használatát és jellemző tulajdonságait!


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.