PowerMill tipp – furatos alkatrészek megmunkálása

PowerMill tipp

Hogyan lehet automatikusan befedni a furatokat a PowerMill-ben anélkül, hogy PowerShape-ben vagy egy más CAD szoftverben felületmodelleznünk kellene?

Ez egy gyakran előforduló probléma CAM programozás során. A legtöbb alkatrész tartalmaz valamilyen furatot, főleg, ha szerszámgyártásról van szó.

Szerszámbetéteknél törekedni kell arra, hogy a furatok pereme éles maradjon. Ha nem készítünk fedő felületet a marószerszám könnyen rágördülhet az élekre és ezzel le is munkál belőle. A megfelelő fedőfelületek létrehozása tehát sok esetben célszerű és elkerülhetetlen.

A PowerMill-ben néhány pillanat alatt elkészíthetők a különféle fedőfelületek. A lépései a következők:

Furatalaksajátosság készítése: célszerű az aktív koordináta rendszert használni, és a csak fentről megmunkálhatókra szűrni. A modellt ne felejtsük el kijelölni, mielőtt a végrehajt parancsra kattintunk.

PowerMill tipp

Befedés: jobb klikk az alaksajátosságon. Szerkesztés menüpontnál a furatok befedése parancsra kattintva pillanatok alatt elkészülnek a fedőfelületek. Ezen felül a további programozást segítve egy új halmazba, külön modellként.

PowerMill tipp

Ez a funkció 3D-s felületekre nem alkalmazható.

A Fusion with PowerMill 2022.1 újdonságairól korábbi blogbejegyzésünkben olvashat.

Még több PowerMill: a PowerMILL additive egy olyan bővítmény amivel additív gyártáshoz vagy hibrid gyártáshoz lehet szerszámpályákat készíteni. A DED gyártási technológiát alkalmazza, más néven felrakó hegesztés. A PowerMILL-ben meglévő többtengelyes CNC és Robot programozási képességet kihasználva készíthet többtengelyes additív szerszámpályát úgy, hogy a pálya minden egyes pontját vezérelheti különböző paraméterekkel. Ezek a paraméterek teszik lehetővé a felrakó hegesztés pontjainak finom vezérlését.

Tekintse meg felvételről korábbi előadásunkat, ahol bemutattuk az Autodesk PowerMILL additív gyártási megoldások használatát és jellemző tulajdonságait!


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.