Inventor tipp – paraméterek felhasználása az iTulajdonságokban

Inventor tipp

Sokszor előfordul, hogy a modell adattáblájának kitöltésénél fel kell használni egyes méreteket. A kézi kitöltés hátránya, hogy minden változásnál frissíteni kell az adatot, ezért érdemes ezt a műveletet automatizálni.

1. Paraméterek exportálása

Első lépésként a „Parameters” panel „Export Parameters” oszlopában be kell jelölni, hogy mely méretek kerüljenek megjelenítésre az iTulajdonságok között. Ezeket az elemeket a szoftver automatikusan az egyedi tulajdonságokhoz teszi.

2. Exportált paraméterek testreszabása

Az exportált paraméterek jellemzőit be lehet állítani a „Custom Property Format” menüpontban. Ki lehet választani, hogy a paraméterből létrehozott iTulajdonság szöveg vagy szám érték legyen, hány tizedesre legyen kerekítve, mi legyen a mértékegység és az ki legyen-e írva, illetve a nullák (elöl és /vagy hátul) megjelenjenek-e.

3. Függvények létrehozása az iTulajdonságokban

Az adattáblában függvényeket lehet létrehozni az iTulajdonságok között, melyek automatikusan frissülnek minden geometriai-, vagy adat változás esetén. A függvényt úgy lehet definiálni, hogy a cellába beírt szöveget egyenlőségjellel kell kezdeni, a meghivatkozott tulajdonságok nevét pedig kacsacsőrök közé kell tenni.

4. Egyedi tulajdonságok megjelenítése darabjegyzékben és szövegmezőben

Az egyedi tulajdonságokat hozzálehet adni a darabjegyzékhez és meg lehet jeleníteni a szövegmezőben is, így az adatok mindig mindenhol megfelelőek lesznek kézi beavatkozás nélkül.

Folytatjuk…


Fordítson több időt a tervezésre és az innovációra az új Autodesk Inventor 2022 segítségével!

Tekintse meg felvételről az Inventor újdonságairól tartott nagy sikerű online előadásunkat, ahol áttekintést kaphat az Inventor 2022-ben megjelent számos újdonságáról!

További információ >>>Tanuljon iparági szakértőnktől és sajátítsa el az Autodesk Inventor 2022 szoftver profi használatát az alapoktól a speciális haladó szintig.

Lépjen most, hogy munkájában is szintet léphessen! Jelentkezzen 5 napos intenzív alapozó tanfolyamunkra!

További információ és jelentkezés a tanfolyamra >>>


Reméljük, hogy a fenti példa meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat.

Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő