Inventor tipp – test primitívek

Az Autodesk Inventor szoftverben a test primitívek az alapeszközöket (vázlat, kihúzás, forgatás, stb.) használják, de automatikusan indítják ezeket egymás után, így gyorsabban lehet velük haladni. Ez a panel gyárilag ki van kapcsolva, a Show Panels – > Primitives menüponttal lehet megjeleníteni.

Kiosztás vázlatpontok alapján

Szabálytalan ismétlődés esetén nagy segítség a „Sketch Driven” típusú kiosztás, amit vázlatban elhelyezett pontok segítségével tudunk definiálni. Ezzel a paranccsal akár 3D ben, tetszőlegesen ismétlődő alakzatokat is ki lehet osztani egy lépésben, ilyen esetben a pontokat 3D vázlatban kell elhelyezni. 2D és 3D kiosztások esetében is fontos a „Base Point” megadása, illetve utóbbi esetben a megfelelő orientáció miatt ki kell jelölni az összes érintett felületet is.

Speciális karakterek beillesztése

A Windows karaktertáblájának a segítségével olyan esetekben is be lehet illeszteni speciális karaktereket egy szövegbe, ha az adott parancs ezt nem teszi lehetővé (iTulajdonság, Sketch Symbols, stb.) Nem mindegyik betűtípus alkalmas erre a célra, ezért érdemes többet is kipróbálni.


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő Inventor tipp meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő