Inventor tipp: iLogic Design Copy használata

Az iLogic Design Copy a Pack and Go parancshoz hasonló, de annál sokkal ügyesebb másoló eszköz, amivel nagyon egyszerűen le lehet másolni egy komplett dokumentációt minden hozzá tartozó fájllal együtt.

A parancs a Tools fülön található meg, de kizárólag csak akkor, ha nincs nyitva semmilyen dokumentum.

Kijelenthető, hogy ez a legjobb Inventorba integrált parancs erre a feladatra, ennél több lehetőséget már csak a Vault Copy Design funkciója biztosít.

Miért érdemes az iLogic Design Copy parancsot használni a dokumentáció másolására? Van 7 nagyon remek érvünk a használata mellett.

  1. A másolandó fájlok nem csak egyenként, hanem könyvtáranként is kijelölhetők, így egymástól független dokumentumok is kényelmesen hozzáadhatók a másoláshoz.
  2. Kijelölés közben a szoftver automatikusan a csomaghoz adja a csatlakozó fájlokat, ezért nem marad ki egyetlen szükséges fájl sem.
  3. Nem csak Inventor fájlok másolhatók, hanem bármilyen dokumentum.
  4. A fájlok kijelölése egyszerűbb, mert nem ömlesztve jelennek meg, hanem négy csoportba osztva: rajzok, összeállítások, alkatrészek, nem Inventorban készült fájlok.
  5. A fájlok nem csak egyszerűen másolhatók, hanem közben tetszőlegesen át is nevezhetők. Az átnevezés során elő- és utótagot lehet adni a fájlokhoz, illetve meglévő szöveget is lehet cserélni a fájlnevekben.
  6. Szükség esetén ezzel a paranccsal másolás közben minden iLogic szabály eltávolítható a fájlokból.
  7. Be lehet állítani, hogy másolás közben módosuljon a rajzszám, vagy sem.

Az Inventor 2023 újdonságairól korábbi blogbejegyzésünkben olvashat, amelyet ITT talál.Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő
Németh László
Mérnök tanácsadó