Innovatív tervezési- és tervadatkezelési fejlesztések gyakorlati alkalmazása – szakmai webinár

Ismerjen meg olyan intelligens, Autodesk alapú mérnöki megoldásokat, amelyek segítségére lehetnek üzleti tevékenységének bővítésében online szakmai előadásunk keretében!

Időpont: 2021. június 10., 10 óra

A tervezési-, gyártási és dokumentáció kezelési folyamatok hatékonysága nagy mértékben javítható a gyári szoftver rendszerekhez egyedileg készített alkalmazásokkal.

A fejlesztések jól skálázhatóak, már néhány sorból álló egyszerű makrók segítségével is rengeteg időt lehet megtakarítani, azonban egy komplett, a cég működésére szabott, saját eszközpaletta segítségével lehet a legjobb eredményt elérni.

Online előadásunkban az IGM Robotrendszerek Kft. és a Jász-Plasztik Kft. mutatja be saját fejlesztését és azt, hogy ez milyen módon segíti a mindennapi munkájukat.

IGM Layout Tervező (Inventor Addin)

Egyedi applikáció, amely az Inventor-ba épülve, automatizálja a tervezési folyamataink fontosabb lépéseit.

Az applikáció kifejlesztése során figyelembe vettük a vevői igényeket, hogy a korábbi 2D AutoCAD DWG -ink (Plant Layout) , és a részletes Inventor 3D modelljeink között, betöltsük az űrt egy kereskedelmi céloknak (műszaki tartalom elrejtése, kevesebb felület) is megfelelő 3D dokumentumok előállítására is alkalmas környezettel.

A gyorsabb és hatékonyabb munkafolyamatok elérése érdekében, kihasználva az Inventor széleskörű testreszabhatóságának lehetőségeit (iLogic /VBA), megoldottunk olyan monoton munkafolyamatok, mint a fájlok elnevezése, kihasználtuk a Parametrikus tervező rendszerek lehetőségeit és termékink konfigurálást előre meghatározott belső szabályok alapján biztosítjuk.

A komponensek kapcsolódásainak lehetőségét adatbázisban tároljuk, így az alkalmazás el tudja dönteni, hogy két alkatrész kompatibilis egymással, illetve tud ajánlani kompatibilis alkatrész adott csatlakozási pontra. Az így készült dokumentumaink tárolására Vault Professional-t használunk. Vevőinkkel való adatcsere STEP illetve egyedi 3D PDF formátumban történik.

Nagy László (IGM Layout Tervező)

Jász-Plasztik – TMES – Szerszámüzemi Gyártásirányító Rendszer

Vállalati szerver-kliens alkalmazás, ami Autodesk Vaulttal alakmázassal integrálva , végig késéri alkatrészeink gyártási folyamtatát a tervezéstől a beszereléséig.

Elsődleges célunk a fejlesztéssel a területek közti munkafolyamat felgyorsítása, az egyes lépések nyomon-követhetősége , jogosultsággal történő léptetése , az alkatrészek gyártási költségek automatikus számítása és felvezetése az SAP-ba.

A rendszer megtervezésénél fontos szempont volt vizualitás és papírmentesség előfeltételeiknek megteremtése, az információban gazdag áttekinthetőség , ami segíti a projekthez tartozó alkatrészek közös kezelését.

Szőke Márton (TMES – Szerszámüzemi Gyártásirányító Rendszer)

Tekintse meg felvételről online előadásunkat és ismerje meg a már megvalósult ipari példákon keresztül az innovatív tervezési- és tervadatkezelési fejlesztések gyakorlati alkalmazását az Autodesk gépipari megoldásaival!

Előadónk:

  • Farkas Attila/ Értékesítési és technikai tanácsadó, Inventor specialista
  • Nagy László (IGM Layout Tervező)
  • Szőke Márton (TMES – Szerszámüzemi Gyártásirányító Rendszer)

Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, hogy a rögzített előadást megtekinthesse. Köszönjük.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a rendezvényről?:* Érdeklődési terület/iparág:
CAD
CAM
mérnöki szimulációk
tervadatkezelés/együttműködés
látványtervezés
gyártáselőkészítés
létesítmény tervezés
layout tervezés
gyártás és kivitelezés
egyéb

Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Cégen belül milyen CAM technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
folyamatközi mérés
szimultán 5x
indexált/pozícionált 5x
3 tengelyes marás
2-2,5D marás/esztergálás
2-3-4-5 tengely
egyéb

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.*Reméljük, hogy előadásunk témája, vagy az ott elhangzottak meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék Autodesk gépipari tervezési hatékonyságukat. Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó
+36 30 559 0497 | +36 1 273 3416
attila.farkas@arkance-systems.com