Fusion 360 tipp: smart templates – intelligens rajzsablonok

Fusion 360 tipp

A termékfejlesztési folyamatok során a műszaki rajzok és dokumentációk elkészítése egy időigényes és költséges feladat. Az Autodesk a Fusion 360 szoftvert folyamatosan olyan eszközökkel bővíti, amelyekkel jelentős mértékben automatizálhatjuk a munkafolyamatainkat.

A Fusion 360 Smart template funkciójával az összeállítások műszaki rajzdokumentációjának élkészítését nagymértékben fel lehet gyorsítani.

A Smart template működésének elve az, hogy előre létre lehet hozni egy rajzsablont az alkatrészek és az összeállítások tetszőleges nézeteivel. A sablonban be lehet állítani egyedi szövegmezőt, valamint darabjegyzéket is. Ha egy összeállításról készítünk műszaki rajzot, és intelligens rajzsablont használunk hozzá, akkor az összeállítás és a benne összes alkatrész külön lapra kerül. Az előre beállított nézetekkel, valamint a darabjegyzéket is létrehozza automatikusan a program.

Az alább kép szemlélteti a Smart template működését:

Fusion 360 tipp

További Fusion 360 tippeket blog oldalunkon olvashat!


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!