Digitális átalakulás a gépiparban - Arkance Systems

Az elmúlt években új pályára állt az egész világgazdaság és benne a gépipar is. A piaci verseny már nem csak az új megrendelésekért folyik, hanem a képzett és tapasztalt munkaerőért, valamint a korszerű technológiákért is.

A megváltozott körülmények között az ár-minőség-határidő háromszögében az egyensúly egy magasabb szinten valósul meg, mint eddig, ami a tervezés-gyártás szereplőit új megoldások alkalmazására ösztönzi.

A tervezési-fejlesztési-gyártási folyamatok mindig iteratívak voltak – és várhatóan azok is maradnak még egy ideig –, de nem mindegy, hogy egy jó megoldás hány köztes lépéssel érhető el. A gyártó cégekkel szemben támasztott megrendelői követelmények extrém rövid átfutási időket várnak el a szereplőktől, mindezt olcsóbban és jobb minőségben megvalósítva, mint eddig bármikor.

Hogyan lehetséges ez? Ez egy nagy kihívás a korszerű technológia és a kreatív elme számára.

Napjaink mérnöki folyamatai elképzelhetetlenek automatizált munkafolyamatok nélkül, amelyek számos előnnyel rendelkeznek. Rövidebb átfutási időket biztosít azáltal, hogy rövidíti az iterációs folyamatot, hamarabb talál a tervezői csapat egy piacképes megoldást úgy, hogy közben az innovációra fókuszálhat mindamellett a bevált és rögzített részfolyamatok kiküszöbölik a véletlen – jellemzően emberi – hibákat is.

Küldetésünk, hogy olyan eszközökkel és munkafolyamatokkal támogassuk partnereinket, amelyek meghozzák számukra ezt a piaci előnyt. Összekapcsoljuk a tervezés, gyártás és dokumentálás folyamatát akár multi-site környezetben is.

Az Arkance Systems és a HungaroCAD Kft. első közös*, élő gépipari szakmai konferenciáján ezekre mutatunk technológiai példákat és felhasználói esettanulmányokat. Várjuk rendezvényünkön!

Programterv:

Témáink

Előadó


09:00-09:30

Érkezés, regisztráció


09:30-10:00 

Megnyitó

Sabathiel Balázs


10:00-10:20 

Automatizált mérnöki folyamatok
Rövid ismertető:

Az Autodesk a hagyományos termékfejlesztési platformhoz képest új megoldást alakított ki. Ennek legfontosabb jellemzője a kapcsolat, az együttműködés a tervezés és gyártás különböző fázisaiban. Az ügyfelek már a tervezés folyamatában kapcsolatba léphetnek a szervezettel, mélyebb betekintést nyerhetnek a termék előnyeibe, online hozzáférést kaphatnak a konfigurációs technológiához és a felhasználó élményekhez, így ismerve meg a terméket, még mielőtt pénzügyi kötelezettséget vállalna. Ez határozza meg az Autodesk termékinnovációs platformját, ez a kulcs azok számára, akik versenyképesek akarnak maradni a holnap piacain. Ezzel a megoldással partnereink szolgáltatásként szállíthatják termékeiket.
Az Autodesk olyan megoldást kínál, amely kiterjed a tervezés és a gyártás teljes területére. Magában foglalja azokat az eszközöket, amelyekre berendezés megtervezéséhez, szimulálásához, elemzéséhez szükségesek. Az összes adatot biztonságos projektben tárolja és kezeli. Ez a Product Design & Manufacturing Collection, a gépészeti termékgyűjtemény, amely egy megfizethető előfizetésként kapható.

Füzi Csaba, Sebők Róbert


10:20-10:40 

Hatékony csoportmunka – Inventor és Vault
Rövid ismertető:
Az előadás során bemutatjuk az Autodesk Inventor 3D parametrikus tervező rendszer előnyeit, felvázoljuk, hogy milyen szolgáltatásokkal tudja könnyebbé tenni az automatizálási, testreszabási és dokumentációkészítési munkafolyamatokat. Mivel napjainkban az együttműködés kulcskérdés, így megvizsgáljuk, hogy az Autodesk Vault tervadatbázis kezelő (PDM) rendszer hogyan segíti elő a csoportmunkát, miként nyerhetünk értékes időt a keresési és az elnevezési feladatok egyszerűsítésével, valamint hogyan teszi könnyebbé meglévő terveink újra felhasználását.

Németh László


10:40-11:00 

Tervezési-, és gyártási munkafolyamatok támogatása egyedi fejlesztésekkel
Rövid ismertető:
A tervezési- és gyártási munkafolyamatok során alkalmazott mérnöki szoftverek évről évre dinamikusan fejlődnek és ennek köszönhetően egyre nagyobb és egyre komplexebb feladatok megoldását teszik lehetővé. A szoftverek fejlődésével párhuzamosan azonban a megoldandó problémák is összetettebbé váltak, ráadásul ezeket a lehető leggyorsabban és legkisebb költséggel kell megvalósítani. Sok esetben a gyári megoldások határait elérve felmerül a kérdés, hogy milyen módon lehet tovább fejlődni. Az egyedileg készített és az adott cég igényeire testreszabott speciális fejlesztésekkel az időigényes, bonyolult vagy repetitív feladatok automatizálhatóak és az így felszabaduló erőforrások egyéb, a cég számára értékesebb területekre csoportosíthatók át. Az előadásban bemutatunk több megvalósult ipari példát, ami jól szemlélteti a különböző fejlesztési lehetőségeket és ezek előnyeit.

Farkas Attila


11:00-11:20 

Vault Publisher – hasznos kiegészítő
Rövid ismertető:
Tervezést követően, a gyártáselőkészítés szakaszában számos olyan feladat van még hátra, melyet szinte minden cég elvégez, de jellemzően igen időrabló módon. Ilyen esetek lehetnek a műszaki rajzokból készítendő PDF fájlok – például a jóváhagyási folyamatokhoz vagy a STEP fájlok elkészítése az alkatrész modellekből – például a CNC megmunkáláshoz. Ezen feladatok egyszerűsítéséről, automatizálásáról, vagy esetleges kiváltásukról szól az előadás.

Radnai László


11:20-11:40

Kávészünet


11:40-11:55 

Optimalizált gyártási megoldások
Rövid ismertető:
A 3D modellezés és a CNC technológia ugrásszerű fejlődése lehetővé teszi az egyre komplexebb alkatrészek gyártását. A versenyképesség megtartása érdekében azonban a gyártási időt is optimalizálni kell. A ciklus idő drasztikusan csökkenthető a megfelelő CAM megoldással. Emelje új szintre a CAM programozást a megfelelő szoftver használatával! Miben nyújt kiemelkedő teljesítményt?
– Automatizálás, intelligens makrok alkalmazásával HSC és HPC marás.
– Indexált és szimultán 5 tengelyes megmunkálás, ami támogatja a legkorszerűbb szerszámgeometriákat is, mint például a kúposhordómaró.
Ha szeretné megtudni, mi mindenre lehet képes egy professzionális CAM rendszerrel, tekintse meg előadásunkat és kérdezzen élőben bátran!

Rieth Benjamin


11:55-12:10 

Fusion 360 – Felhő alapú rendszer előnyei Cax folyamatoknál
Rövid ismertető:
Az Autodesk Fusion 360 az első olyan integrált 3D CAD-, CAM-, CAE- és PCB-eszköz, amely a teljes termékfejlesztési folyamatot egyetlen felhőalapú szoftverben kapcsolja össze. Az informatikában és iparban is egyre népszerűbb felhőalapú keretrendszer alkalmazása többek között az összetett projektfeladatok átláthatóságát, munkafolyamatok felgyorsítását, illetve az egyszerűbb párhuzamos munkavégzést teszi lehetővé. A felhőalapú struktúra nagyban csökkenti az erőforrásigényeket is, ugyanis a bonyolult számítással járó, időigényes tervezési és szimulációs folyamatok könnyedén kiszervezhetők a felhőrendszerhez kapcsolt szuperszámítógépekre. Az előadás során megismerheti a Fusion 360-ban elérhető, felhőalapú funkciókat és lehetőségeket.

Tóth Sándor


12:10-12:30 

Fusion a gyakorlatban – Design és gépészet
Rövid ismertető:
Előadásomon az utóbbi három évben elkészült formatervezési munkáimat mutatom be. Hangszereimen keresztül koncepcióautóim tervein át, rövid áttekintést adok munkáiról, melyek a tervezéstől kezdve a modellezésen keresztül a bemutató renderekig az Autodesk Fusion 360 programban készültek. Fontos számomra a design és a funkció egysége, így munkáim a gépészet szakterületét is érintik.

Bán Miklós


12:30-12:50 

Berendezések a sör, bor és üdítőitalipar számára
Rövid ismertető:
1993-as alapításunk óta tervezünk, gyártunk és fejlesztünk berendezéseket a sör, bor és üdítőitalipar számára azzal a céllal, hogy a különböző típusú vevői igényekre széleskörű és személyre szabott megoldásokat nyújtsunk. Rendszereinket kiváló minőségű, tanúsított szállítóktól származó alapanyagokból gyártjuk, partnereink egyedi termelési, illetve üzleti elképzeléseihez igazítva.
Minden ZIP rendszerünkhöz teljes körű szolgáltatást biztosítunk a tervezéstől a kulcsrakész átadásig, illetve azt követően is. Közel 100 fős szakmai csapatunkon belül 12 fő vesz részt aktívan a tervezési feladatok elvégzésében, melyet nagy teljesítményű CAD munkahelyek (Inventor) segítségével végzünk. Mára több, mint 300 söripari projekt köthető hozzánk a világ különböző pontjain, de a  bor- és üdítőital-iparban is komoly referenciákkal rendelkezünk.

Jónyer András, ZIPTECH Kft.


12:50-13:10 

A tervezés kiterjesztése – Nastran, Nesting
Rövid ismertető:
Napjainkban a tervezői, konstruktőri feladat nem áll meg a 3D modellek és a tervdokumentáció elkészítésénél. A növekvő verseny és a nyersanyagárak emelkedése miatt fokozott figyelmet kell fordítanunk a termék költséghatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarát előállítására. Az Inventor Nastran segítségével feltérképezhetjük, hogyan lehet a gyártmány könnyebb, erősebb, megbízhatóbb.
Az Inventor Nesting segíthet abban, hogy lemezeink terítékeit optimalizáljuk és hatékonyabban rendezzük el a lemeztáblán. Előadásunk során ennek folyamatát is bemutatjuk.

Németh László


13:10-13:25 

Kérdések-Válaszok, Zárszó


13:25-15:00 

Ebéd


A regisztrációt lezártuk. Amennyiben részt kíván venni a rendezvényen, kérjük jelezze igényét az andrea.haja@arkance-systems.com email címen. Köszönjük


A részvétel visszaigazolt előregisztráció esetén ingyenes.
Előzetes regisztráció hiányában a konferencián való részvétel költsége 19 500 Ft + ÁFA.
A helyek limitált száma miatt, kérjük mielőbb regisztráljon, de legkésőbb 2022.10.11-én 23:59 óráig.

A program változtatásának jogát fenntartjuk. Rendezvényünket a mindenkori járványügyi szabályozásoknak megfelelően tartjuk meg.  A rendezvényen a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott; a megfelelő távolságtartás biztosított. Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, köszönjük.


* 2022. július 19-én az ARKANCE SYSTEMS felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építőipari és gépipari digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. Az ARKANCE-csoporthoz való csatlakozással a HungaroCAD Kft. és az Arkance Systems HU Kft. csapata teljes körű megoldásokat kínál a CAD/CAM/BIM/GIS/Infrastruktúra BIM/PDM/PLM megoldások és szolgáltatások esetében, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleink és partnereink számára. Egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni.

Tekintse meg a Digitalizáció az építőipar és a térinformatika területén c. eseményünk programját is!

Kapcsolattartók:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő
Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com