Magasfokú automatizálás az alkatrészgyártásban – automatizált munkafolyamatok hyperMILL alkalmazásával – szakmai webinár

A piac és a megrendelők magasfokú minőségi elvárásai mellett az alacsony ár és rövid teljesítési határidő iránti igényük is markánsan megjelenik. Az ismétlődő, monoton munkafolyamatok jelentős emberi erőforrásokat emésztenek fel, ami az alacsony hatékonyságot okozza a teljes munkafolyamat során.

A magas számú és monoton ismétlés az egyes lépéseknél jelentős hibalehetőséget jelent annak jellege miatt. Ez a fajta monotonitás mind az előkészítés, mind a megvalósítás területén tetten érhető.

Az előkészítési fázisban – ami nagyon lecsupaszítva a CNC kódok előállításáról szól – lehet a legtöbb kárt okozni, mert az nem csupán magáról a programozást, hanem a teljes gyártási folyamatot érinti. Ezért kulcsfontosságú, hogy ezen a területen vizsgáljuk meg a folyamatot és tegyünk változtatásokat. Ennek a pontnak a fejlesztésével érhető el a legjelentősebb idő megtakarítás.

A CNC programozás automatizálásával rögzíthetjük a bevált gyakorlatokat és nem kell újra és újra kitalálni azt, amit egyszer már jól megcsináltunk. Helyesen választottunk szerszámot és ahhoz megtaláltuk a legmegfelelőbb technológiai paramétereket.

Egy másik sarkalatos pont a megmunkálási, forgácsolási folyamat hatékonyságának emelése. Ez egy több lábon álló követelményrendszer, ami érinti a megmunkáló gépet, az alkatrész és szerszámmegfogást és – természetesen – a megmunkálószerszámot is. A felesleges lépések feltárása és elhagyása több oldaltól is jelentős megtakarítással, termelékenység növekedéssel jár, de ez egy másik webinárium tematikája lehet. Ezek a tényezők negatív hatásai sok esetben akár a megbízás elvesztéséhez vezetnek, mivel a nyugati versenytársak az ottani magasabb rezsióradíjak ellenére is versenyképes, alacsonyabb árat tudnak adni. Bizonyára Önök is találkoztak már ezzel a helyzettel.

Hogyan lehetséges mindez? Vegyen részt 2021. április 8-án 10 órától tartandó online elődásunkon, ahol ezekre a kérdésre keresünk választ és mutatunk számos jól bevált felhasználói megoldást is.

Előadónk: Sebők Róbert, CAD üzletág igazgató, CAM specialista

Előadásunkon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, hogy a regisztráció során megadott email címre a bejelentkezéshez szükséges linket elküldjük. Köszönjük.

Név:* Foglalkozása/beosztása: Munkahely neve: E-mail cím:* E-mail cím újra:* Telefonszám:* Honnan értesült a rendezvényről?:* Érdeklődési terület/iparág:
CAD
CAM
mérnöki szimulációk
tervadatkezelés/együttműködés
látványtervezés
gyártáselőkészítés
létesítmény tervezés
layout tervezés
gyártás és kivitelezés
egyéb

Melyik Autodesk megoldást/szoftvert használja?:*
AutoCAD
AutoCAD LT
CAM/PowerMill/FeatureCAM
Civil 3D
Fusion 360
Infraworks
Inventor
Revit
Autodesk Vault
egyéb

Cégen belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
fejlett tervezési technológiák (pl: tervezés automatizálás)
szimuláció
generatív tervezés
additív gyártás
hibrid gyártás
csoportmunka
kommunikáció

Cégen belül milyen CAM technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?:
folyamatközi mérés
szimultán 5x
indexált/pozícionált 5x
3 tengelyes marás
2-2,5D marás/esztergálás
2-3-4-5 tengely
egyéb


Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Reméljük, hogy szakmai előadásunkon elhangzottak meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó