Hogyan CAM programozzunk le bármilyen elektródát akár 2 perc alatt?

Automatikus programozás hyperMILL-ben: elektróda programozási példa

Hogyan CAM programozzunk le bármilyen elektródát akár 2 perc alatt?

A gyártócégekkel szemben támasztott elvárások egyre növekednek. Jelentősen lerövidül a termékek piacra kerülési ideje a költségek minimalizálása mellett.

Az NC programozás gyakran szűk keresztmetszetként működik a folyamatláncban.

Ahhoz, hogy a gyártók megfeleljenek a vevői igényeknek, a korszerű gépek mellett olyan szoftvermegoldásokra van szükség, aamellyel az iparág kihívásait hatékonyan meg lehet oldani. Az egyik ilyen kihívás a programozási idő csökkentése.

A különleges formák elkészítése, azok megismételhető létrehozása néhány mikronos tűréstartományon belül néhány évtizede még elképzelhetetlen volt. A 3D modellezés és a CNC technológia ugrásszerű fejlődése lehetővé teszi, hogy az előbb említett feltételek szerint változatos, komplex geometriájú alakzatokat munkáljunk meg. 

Az OPEN MIND CAD/CAM megoldása a hyperMILL új szintre emeli a CAM programozást. 

A hyperMILL határozottan támogatja az automatizált tervezést és lehetőséget biztosít a meglévő gyártási know-how felhasználására. Az alaksajátosság felismerő és a makró technológia lehetővé teszi a geometriai és gyártási információk kinyerését a CAD modellből és
szerkesztését a CAM rendszerben.

Az intelligens makróknak köszönhetően a megmunkálási folyamat bármely szakaszában elmenthetőek az alkalmazott szabályok és feltételek. Később a mentett szabályok és feltételek alapján automatikusan hozzárendelhetők a műveletelemek a geometriai sajátosságokhoz.

A komplex 3D-s alkatrészek automatizált programozásához az Automation center nevű környezete járul hozzá, hogy töredékére tudja csökkenteni a programozási időt. 

hyperMILL elektróda programozás

A képen látható elektródák programozása CAM rendszertől és programozói képzettségétől függően fél órától akár egy óráig is eltarthat. A hyperMILL-ben ezeket, akár 2 perc alatt is el lehet készíteni teljes dokumentációval együtt. Nullpont felvétel, szerszámok létrehozása, megmunkálási terület és nyersanyag definiálás, szerszámpályák létrehozása és kiszámítása ütközésellenőrzéssel, maradékmodell generálás, ciklusidő kalkulálás, szerszámlista kinyomtatása és NC program generálása. 
Tehát a teljes folyamat valós időben egy középkategóriás laptopon.

Ezzel akár 96% időmegtakarítást érhető el!

Hogyan lehetséges ez? Mire lehetünk még képesek a hyperMILL segítségével? A fenti folyamatról készítettünk egy technológiai ismertetőt.

Töltse ki az alább adatlapot és tekintse meg videónkat, amely a két elektróda automatizált CAM programozásának egyik lehetőségét mutatja be a legkorszerűbb megoldásokkal!

 

Kérjük töltse ki az alábbi adatokat, köszönjük.

Név:*

Foglalkozása/beosztása:

Munkahely neve:

E-mail cím:*

E-mail cím újra:*

Telefonszám:

Milyen jellegű tevékenységet folytat?

egyedi gép és/vagy alkatrész gyártás
szerszámgyártás
egyéb

Cégén belül milyen technológia bevezetésében látja a fejlesztési lehetőséget?

szimultán 5X
indexált/pozícionált 5X
3 tengelyes marás
2-2,5D marás
esztergálás 2-3-4-5 tengely
egyéb

Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

 

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*

 


Az OPEN MIND, a szimultán 5 tengelyes megmunkálás úttörője az egyedi gyártás területén. Innovatív CAD és CAM funkciókkal támogatja a teljes gyártási folyamatot. Az IPAR 4.0 jegyében részben, vagy egészében automatizált megoldásokkal, melyek jelentősen csökkentik a programozási időt és jelentősen emelik a folyamatbiztonságot.

Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. 
Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk és OPEN MIND újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó