Autodesk HSM/Fusion CAM tipp: nyitott vonalláncok egyszerűsített kijelölése

A legtöbb stratégia lehetővé teszi a kontúrok/határgörbék kiválasztását a megmunkáláshoz. A kontúrok rendeltetésüktől függően nyitottak vagy zártak. Ezeket a kontúrokat kiválaszthatjuk bármelyik élből, felületből, vázlatokból és ezek kombinációiból.

Időnként előfordul, hogy a vonalláncból csak egy szakaszt szükséges kijelölni vagy csak egy nyitott kontúrt. A vonalszakasz kijelölésére külön funkció áll rendelkezésre a programban, amit a következőképpen kell használni:

  1. Kattintsunk rá bal egérgombbal a kontúrra, ez után az egész vonalláncot kijelöli automatikusan a program.
  • Bal egérgombbal kattintsunk a kijelölendő kontúrszakasz első szegmensére, majd válasszuk ki a felugró menübe a nyitott kontúr ikonját.
  • A kijelölendő szakasz utolsó szegmensét válasszuk ki, majd utána fogadjuk el a pipával.
  • Ellenőrizzük, hogy a nyíl jó oldalán van-e a kontúrnak, ha nem akkor egyszer rá kell kattintani és átugrik a másik oldalra. Ezzel állítjuk be azt, hogy a szerszám melyik oldalán haladjon a kontúrnak.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Csonka Gábor
CAD és CAM rendszermérnök
+36 30 639 1713 | +36 1 273 3408
gabor.csonka@arkance-systems.com