Akik korábban Autodesk szoftvervásárlás mellett tették le a voksukat,  10 év árgaranciában részesülnek, amennyiben áttérnek az előfizetésre. 

Ha volt kételye a szoftver-előfizetésre való átállással kapcsolatban, most eloszlatjuk!

Az öröklicenc konstrukcióról a szoftver-előfizetésre való váltás nagyjából 2 éve érhető el, amióta az új Autodesk szoftvervásárlás lehetősége megszűnt. Az előfizetéses rendszert annak ellenére, hogy rengeteg előnnyel rendelkezik, sokan mégis kétkedve fogadták, az átállást túlságosan bizonytalannak gondolták. Az előfizetés mellet szól hogy jóval olcsóbb, költségként elszámolható tétel, és az éves cash-flow szempontjából egy sokkal kiszámíthatóbb összeg mint az öröklicenc és a szoftverkövetés volt. További érv mellette, hogy a VARINEX szakértői csapatai folyamatos személyreszabott támogatást nyújt a szoftverek mellé. Mindezekkel szemben több olyan visszajelzés is érkezett, hogy habár az Autodesk biztosítja, hogy az átállás után 3 évig csupán a töredékébe kerül az éves licenc (akár 25%-a az új előfizetésnek), viszont arról nem volt közzétéve konkrét információ, hogy 3 év után milyen mértékű lesz az áremelkedés.

Ezzel kapcsolatban az Autodesk nemrégiben tett közzé egy nyilatkozatot: minden olyan licenc tulajdonos, aki örök licencről tér át előfizetésre 3 évig egy konkrét nyomott áron kapja a licenceket, az után pedig 2 évente fog emelkedni 5%-ot az éves licenceinek a díja egészen 2028-ig. Az elkövetkezendő 10 évben tehát mindössze egy általános infláció-követő áremelkedés lesz. Konkrétabban fogalmazva a 10. év végén még mindig csak ~20%-os emelkedés lesz érezhető a 10 évvel előtte lévő árhoz képest.

A szoftver előfizetésre való áttérést követően az éves díjak az új előfizetéshez, és a szoftverkövetéshez képest is sokkal olcsóbbak maradnak minimum 10 éven keresztül.

Végeredményben tehát elmondhatjuk azt, hogy az Autodesk tett egy nagy lépést az ügyfeleink bizalmának megtartása érdekében. Nagy hangsúlyt fektetnek a kiszámíthatóságra, mivel ez minden üzleti együttműködés egyik legfontosabb tényezője.

A pontos részletek és az Ön cégét érintő árkalkulációk kapcsán kérjük keresse kollégáinkat!

Kapcsolódó cikkünk az Autodesk szoftver előfizetésről itt érhető el.

Üdvözlettel,

A VARINEX csapata