AutoCAD termelékenységnövelő tipp – DesignCenter

Az először az AutoCAD 2000-es kiadásában megjelent AutoCAD DesignCenter segítségével a felhasználók kényelmesen férhetnek hozzá a meglévő rajzokban található belső tartalmakhoz, például a blokkokhoz, fóliákhoz, elrendezésekhez és stílusokhoz (méretstílus, vonaltípusok, többszörös mutatók, táblák és szövegstílusok). Ezzel a lehetőséggel a felhasználók gyorsan használhatják fel újból a tartalmakat egy könnyen kezelhető panelről az AutoCAD-ben (és az AutoCAD-alapú szoftverekben nélkül, hogy geometriát kellene másolni a rajzba).

A DesignCenter több helyről is megnyitható az AutoCAD-en belül:

  • Az ADCENTER parancs parancssorba való beírásával
  • Az AutoCAD-szalag > Beszúrás lapjának > Tartalom paneljéről
  • Gyorsindítás > Control billentyű + 2

A DesignCenter gyors hozzáférést biztosít a meglévő tartalmakhoz az egyszerű húzásos módszer révén. Egyszerűen keresse meg a forrásrajzot (a bal oldali fastruktúra nézetben és nyissa ki)  majd a rajz belső tartalmát, például egy blokkotés húzza be az aktuális rajzba.

A DesignCenter használati esetei

A DesignCenter számos rajzkészítési követelményhez nyújt segítséget, például az alábbiakhoz:

  • CAD-szabványok, például a szükséges blokkok és feliratstílusok gyors megkeresése
  • Nagyobb hatékonyság a BLOKKDEF parancs használatához vagy a tartalom exportálásához/importálásához képest (többlépéses műveletek)
  • Tartalmak egyszerű áthelyezése megnyitott rajzok között (az aktuális munkamenetben)
  • A rajzadatok helyének kényelmes meghatározása a kereső használatával az adott rajzfájl megkeresése helyett
  • Kedvencek hozzáadása és rendszerezése (jobb gombos kattintás > kedvencek hozzáadása/rendezése)

Az AutoCAD DesignCenter segítségével egységesebb, a céges szabványnak megfelelő tervek hozhatóak létre.

Még ez is érdekelheti:


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő AutoCAD tipp meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.