AutoCAD tipp: Csoportosítás (_Group)

Az AutoCAD szoftveren belül a Csoport funkcióval több művelet végezhető el ugyanazokon az objektumokon, blokk létrehozása nélkül.

A funkció segítségével gyorsan létrehozhat ideiglenes objektumtársításokat. Csoportosított objektumok esetén a csoportban szereplő egyik objektum kiválasztásával az összes objektumot kiválasztja, az egyes objektumok ugyanakkor külön-külön is módosíthatók, a szabványos blokkoktól eltérően.

  1. A szalag kezdőlapjának Csoportok paneljén válassza ki a Csoport parancsot, vagy írja be a CSOPORT (_GROUP) parancsot a parancssorba.
  2. Válassza ki azokat az objektumokat, amelyeket egymáshoz kíván társítani, majd nyomja le az Enter billentyűt.
  3. Ha innentől kezdve kiválasztja valamelyik objektumot a csoportban, azzal az összes csoportosított objektumot kijelöli. A csoport befoglaló téglalapjának közepén megjelenik egy fogó, amellyel az összes fogóművelet elérhető.
  4. Annak érdekében, hogy később is könnyen hozzáférhessen, adjon a csoportnak nevet vagy leírást.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3417
+36 30 370 9125
laszlo.radnai@cads.hu