AutoCAD nyílt forráskódú projekt az AutoLISP-hez

AutoCAD tipp

Az AutoLISP a Lisp programozási nyelv egyik dialektusa, amely kimondottan az AutoCAD-ben való használathoz készült. Népszerű, több ezer segédprogram és alkalmazás, többek között az AutoCAD Electrical eszközkészletének fejlesztése is teljes mértékben AutoLISP nyelven történik.

A LISP szerkesztéséhez és hibakereséséhez használatos IDE (integrált fejlesztői környezet) azonban zömmel nem rendelkezik modern megjelenéssel és funkciókkal. Ügyfélközpontú csapatként az Autodesk elhatározta, hogy a lehető legmagasabb szintre emelni az AutoLISP-alapú fejlesztés felhasználói élményét.

Az elmúlt két évben egy frissített szerkesztési és hibakeresési eszköz létrehozásán dolgozott a gyártó, amelynek alapja a Visual Studio Code. Ezt gyakran nevezik az egyik legnépszerűbb fejlesztőkörnyezeti eszköznek a programozók körében. A kiadást követően ráadásul a bővítmény kódját nyílt forrásúként elérhetővé tette a Githubon.

A nyílt forráskódú termékeket fejlesztő közösségben a forráskód közös munka eredménye, amelyet mindenki élvezhet – mondta Lan Dong, az AutoCAD csapatának szoftverfejlesztési vezetője. – Mostantól az ügyfelek egy modern IDE segítségével bármikor, bármit létrehozhatnak, majd megoszthatják mindenkivel. A kódellenőrzők és a szakmai értékelők pedig együttes erővel tovább bővíthetik az AutoCAD-fejlesztők lehetőségeinek körét. Ezzel mindenki nyer.”

Az AutoCAD AutoLISP-hez készült Visual Studio Code-bővítményt a megjelenése óta több mint 15 000 alkalommal töltötték le. Két újabb kiadás is megjelent új funkciókkal, frissítésekkel és hibajavításokkal.

A legfrissebb verzióban a következő négy új, külső közreműködőktől származó funkciót adtak hozzá a bővítményhez: online súgó megnyitása, régió beszúrása, definícióhoz ugrás, fájl hozzáadása a projekthez. Az AutoCAD csapata minden frissítést és funkciót manuálisan tesztel és ellenőrzésnek vet alá a megjelenés előtt.

A csapat aktívan bekapcsolódik a nyílt forráskódú termékeket fejlesztő közösség tevékenységébe, illetve követi azt az AutoLISP-hez kapcsolódó nyílt forráskódú AutoCAD-projekt keretében.
Töltse le Ön is a bővítményt!


Még ez is érdekelheti:


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő AutoCAD tipp meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó