AutoCAD sikersztori: zöldülő város, intelligens beltéri kertek

A pekingi székhelyű Nature & Future IoT (dolgok internete) startup célja zöldterületeket telepíteni Kína erősen városiasodott részeire. A cég vezérigazgatójának, Junfeng Shi-nek az álma olyan intelligens beltéri kertek létrehozása, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek közvetlenül a telefonjukról kezeljenek mindent – kezdve az egyes növényektől egészen a zöldfalakig.

AutoCAD sikersztori

Hogy hogyan valósította meg az álmát? A megfelelő szoftver kiválasztásával kezdődött minden. „Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis [az Entrepreneur Impact program részeként] szoftvereket kaptunk az Autodesktől, beleértve az AutoCAD-et is” – mondta.

AutoCAD

– Vannak tervezőink, akik minden egyes belsőépítészeti dizájnhoz rajzokat készítenek. Ezekhez ezután hozzá kell tudni férnie a kivitelező csapatnak, hogy létrehozzák az épületterveket, miközben követik a kivitelezési specifikációkat. Ez azt jelenti, hogy a rajzot integrálni kell az építési folyamatba, és naprakész szabványokkal kell rendelkeznünk.” Az AutoCAD segít ennek megvalósításában.

AutoCAD„Projektjeink sokszor hihetetlenül összetettek. Az AutoCAD DWG fájlformátuma kulcsfontosságú, ugyanis zökkenőmentesen integrálható a másik szoftverbe”

AutoCAD

Tehát a legfontosabb, hogy az olyan elképzeléseket, mint amilyen a jövő városi kertje is, valósággá alakítsuk. „Az AutoCAD nélkül sok tervező ötlete maradna meg ötlet szintjén – mondja Junfeng. – Azt hiszem, a sors akarta úgy, hogy használjuk az AutoCAD-et.”

Forrás: Autodesk

A képek Junfeng Shi tulajdona.

 

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó